<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

6 ting barnefamilier ser etter ved et boligkjøp

Noe av det første man bør tenke på som barnefamilie ved et boligkjøp, er hva slags type nabolag man ønsker å flytte til. Mange har allerede en fast, oppgjort formening om hvilket område man ønsker seg til, men enda viktigere er det hvilke kvaliteter området bør ha. Kanskje et annet område har minst like mange av kvalitetene, og noe annet også? Å utvide horisonten kan i blant være den største investeringen man gjør for familien sin. Her er 6 ting man bør se etter og vurdere.

1. Skole og barnehage

Nærhet til skole og barnehage er noe av det viktigste for mange barnefamilier. Kan barna gå til skolen, eller foreldre trille til barnehagen, letter det hverdagen for de fleste. Trygg gangvei til skolen er da også viktig.

skole og barnehage verksbyen fredrikstad.jpg 

2. Butikker

Butikker i nærområdet kan ha stor betydning. I tidsklemma med jobb og henting i både barnehage og skole, samtidig som middagen skal stå på bordet, betyr det mye at handlingen av mat kan gjøres unna raskt. Det samme med en rask gave til et barneselskap.

butikker.jpg

3. Aktivitetstilbud

Aktivitetstilbud i det utvidede nabolaget er ofte glemt, men satt stor pris på etter at man har flyttet inn. Er det sportslige aktiviteter i form av klubber eller utendørs friarealer der man ser etter bolig? Er det lekeplasser man kan gå til, eller andre rekreasjonsområder man kan benytte seg av, vil det ofte gjøre hverdagen litt enklere og enda gøyere.

 

4. Planløsninger

Gode planløsninger kan gi et bedre liv. Er det mange nok soverom i samme etasje, vil de fleste barnefamilier ønske det. En bonus er det om hovedsoverom ikke er vegg i vegg med barnerom, for ekstra privatliv. Aller helst bør soverommene være separat fra områder som stue og kjøkken, for naturlige soner i huset. Er det ekstra bad vil det også utgjøre mye. Til sist er det også viktig med lagringsplass, eller egne områder for oppbevaring av klær.

planlosning.jpg

5. Egne uteområder

Hvordan de private uteområdene er rundt boligen man ser på, kan være svært ulike fra bolig til bolig. Er man glad i å være ute, er det viktig med egen hageflekk eller uteområde av en viss størrelse. Har man ikke like mye tid til stell av hage, kan en flott terrasse være vel så viktig å prioritere og det som er av hage og beplantning bør være lettstelt. En flott, stor hage kan vise seg å bli tyngende om den krever mer vedlikehold enn man har tid til.

egen hageflekk verksbyen future living.jpg

6. Månedlige kostnader

Månedlige kostnader varierer stort fra et sted til et annet. Her er det viktig at man setter seg ned og ser over hvilke kostnader nettopp huset dere ser på vil ha hver måned. Noen steder koster et hus mer, men man får med mer i boligen som igjen gjør det totalt sett rimeligere å bo der. Kostnader til oppvarming og fremtidig vedlikehold er to store drivere mange glemmer å vurdere før de har flyttet inn.

 
 
Til slutt vil jeg også påpeke at det er et valg om man skal gå for en brukt bolig eller en ny bolig. Jeg har skrevet mer om disse forskjellene her. Kanskje er den aller største forskjellen byggestandarden. I vårt nye boligprosjekt i Fredrikstad, Verksbyen, gjør vi mange tiltak for å bedre bo-komforten og redusere bo-kostnadene. Her blir det attraktive leiligheter for et mer behagelig liv i Capjon Park, og spennende hus for moderne familier i Verkshagen.
 
 
Lilja M H Guthu
Lilja er markeds- og kundeansvarlig i Arca Nova Bolig

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre