<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

5 forskjeller ved å kjøpe nybygd bolig kontra brukt bolig

 

1. Byggestandard

Dagens byggestandard er svært ulik slik den var før i tiden, og det er kanskje den største forskjellen ved en nybygd og en brukt, eldre bolig. Der noen ser sjarmen ved litt skjeve gulv og vegger, foretrekker andre nybygde bad som de vet at tilfredsstiller dagens krav. Det kan også være noe så enkelt som at det trekker fra vinduer i den gamle boligen, eller at den nye boligen har et ventilasjonsanlegg som sikrer et godt inneklima.

Standard.jpg

2. Oppvarmingskostnader

Oppvarmingskostnader kan variere stort fra hus til hus. Er huset isolert godt, kan man spare mye. Kanskje har noen av de nye husene også mer moderne oppvarmingskilder, som kan utgjøre betydelige beløp på de månedlige kostnadene man får?

Terrasse - Davidedit

3. Oppussing

Har stilen på et hus sett sine bedre dager, kan oppussing for noen skape engasjement mens det for andre ender i opphetede diskusjoner. Et eldre hjem må man kanskje friske opp for på få det slik man kunne tenke seg, og da må man ofte bruke av egen tid og energi. Er man tidlig ute ved kjøp av bolig under oppføring, kan man nesten få pusse opp på papiret. Farger kan plukkes ut fra sofakroken, og boligen leveres helt etter dine ønsker. Er man senere ute og kjøper en ferdigstilt, nybygd bolig, vil valgene som er tatt for deg være tidsriktige og moderne.

4. Vedlikeholdskostnader

Kostnader til større vedlikehold og oppgradering er også noe man bør se på. Er det nevneverdige ting ved bruktboligen som bør byttes ut eller totalrenoveres, gjerne av håndverkere, er dette noe man bør regne på opp mot prisen på en ny bolig. En ny bolig holder dagens standard, og det vil ta langt flere år før noe må byttes.

5. Fast pris

Nye boliger, enten de er ferdigstilt eller under oppføring, selges ofte til fastpris. Det vil si at de som bestemmer seg først får kjøpe boligen, og man slipper stressende budrunder. I en budrunde vil man ofte engasjere seg emosjonelt i objektet, uten at man vet om man vil ha mulighet til å kjøpe den. Omkostningene ved kjøp av en ny bolig, er også lavere enn de ved kjøp av en brukt bolig. Sjekk dette nøye før du bestemmer deg, og ta alle regnestykker med i beregningen.

Vi har til enhver tid flere spennende nye boligprosjekter til salgs. Disse kan du sjekke ut her. Der kan du blant annet finne Verksbyen, en helt ny bydel som vi utvikler i Fredrikstad med vårt Future Living konsept. Stikkord for Verksbyen er solenergi, smarthusteknologi og spektakulære uteområder.

Lilja M H Guthu
Lilja er markeds- og kundeansvarlig i Arca Nova Bolig

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre