<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Er dette en del av fremtidens bolig?

Hvordan bruke en rettesnor for å ta en visjon til et ferdig produkt.

Gjennom vår reise for å ta Future Living fra visjon til produkt har vi kommet i kontakt med personer og selskaper som jobber med de siste teknologiske revolusjonene. Flere av disse løsningene vi har blitt presentert for er i dag en sentral del av Future Living konseptet. Vi har også blitt presentert for spennende løsninger og produkter vi ikke har valgt å satse på. Valgene om hvilke teknologier vi skal satse på og hvilke innovative bedrifter vi skal jobbe med er vanskelige. For å kunne navigere riktig har vi vært helt avhengig av å ha en enkel og konkret rettesnor.

seilbåtTidligere når man navigerte ute på havet brukte man kjennetegn fra land for å holde stø kurs.

Vår rettesnor i denne reisen har vært det enkle spørsmålet: Er dette en del av fremtidens bolig? Hvis ja og det er økonomisk gjennomførbart, så har det blitt en del av Future Living.

Er

måten vi bygger på
materialene vi velger
smarthusløsningen vi velger
internettleverandøren vi velger
solcellene på taket
solfangerne i fasadene

en del av fremtidens bolig?


Mange vil være enig i at fornybar energi er fremtiden og at smarthus vil være en vanlig ting om få år. Utfordringen har vært å finne de riktige samarbeidspartnerne og leverandørene med det riktige produktet for fremtiden til glede for sluttkunden.

solenergi future living

Dronefoto tatt i august 2018 av de nye solcellene på taket til Røysåsen Panorama II. Solcellene er levert av FUSen.

Vi har satt alle våre ressurser og antakelser under lupen og vurdert hvorvidt de er en del av fremtidens bolig. Gjennom vår store visjon, dyktige samarbeidspartnere og en åpen og praktisk tilnærming har vi nå en klar oppfatning av hva fremtidens bolig er og hva det innebærer å bygge den.

Vi vet nå hvordan vi kan bygge høyere og miljøvennlige trebygninger og hvordan man prosjekterer for å oppnå at store boligprosjekter produserer mer energi enn de bruker. Vi har også lært oss hvilke smarthusløsninger som er fremoverkompatible og hvilke materialer som bør velges for å redusere vedlikeholdsbehovet av boligen.

future living

Alle våre Future Living boliger leveres med siste generasjon smarthus med stemmestyring gjennom vårt partnerskap med Futurehome.

Arca Nova har de to siste årene vokst fra å være en dyktig utbygger til å bli, sammen med våre samarbeidspartnere, kanskje Norges råeste kompetansemiljø innenfor moderne boligutvikling. Vår navigasjon når vi har seilt gjennom ukjent farvann har vært vår enkle rettesnor: Er dette en del av fremtidens bolig?

 

Oppdatering juni 2019:

Vi er i gang med utbygging av sirkel 3 i Verkshagen og hus 3 og 5 i Capjon Park, våre to første delprosjekter av Verksbyen. I Capjon Park har vi også startet på grunnarbeidet med hus 4. Røysåsen Panorama II er sluttsolgt. For en oversikt over våre nye Future Living boliger til salgs kan du gå inn på arcanova.no/tilsalgs

Ruben Dahl Hansen
Ruben Dahl Hansen er konsernleder i Arca Nova Gruppen, og er utdannet siviløkonom.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre