<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

Strømsjokk!?

I denne grønne sfæren er det kjekt med noen tips til hvordan holde strømregningen nede, samtidig som man kan spare miljøet. Det er mange små grep som sammen hjelper deg med å ha kontroll på strømutgiftene, og en ekstra bonus er at du samtidig tar vare på miljøet. Vi i Arca Nova har tatt grep ved å utvikle vår nye boligstandard Future Living. Men om du ikke har en Future Living bolig, er det likevel ting du kan gjøre for å holde strømutgiftene nede.

Lys. verkshagenÅ være bevisst på eget strømforbruk er nyttig både for miljøet og lommeboken. 

Jeg har vært lat

Selv har jeg en mann som i lang tid har forsøkt å få meg til å forstå og bidra til strømsparingen. Men jeg må innrømme at her har jeg vært lat og ikke tatt grep. Før nå! Nå skal det bli andre boller. Etter å ha startet i jobb her i Arca Nova og lært mye om solceller, solfangere og hvor mye det faktisk er å spare på nettopp dette, har jeg blitt inspirert til å ta ansvar for mitt strømforbruk. Jeg tok en runde med meg selv og tenkte på vårt hus fra midten av 90 tallet . Hva kan vi gjøre for å senke våre strømutgifter? For de vil uten tvil bli mye høyere i år!

Statistikk fra den nordiske kraftbørsen Nord Pool, viser at strømprisen er nesten dobbelt så høy i dag som den var for ett år siden.

Dagbladet 10. juli 2018

dusj.verksjagen

 Det er mye spare ved å bytte dusjhodet.

Spar opptil 70% strøm ved å bytte dusjhodet!

Sparedusj og sparekran - har jeg det hjemme? Tror egentlig ikke vi har det, hverken i 1. eller 2. etasje, men tall fra www.strømvalget.no sier at du kan minske forbruk av strøm med opptil 70% ved å skifte dusjhode. Med dagens sparedusjhoder blir dusjopplevelsen i stor grad den samme. Små grep som kan være med på å gjøre en stor forskjell. Hjemme hos oss har vi to jenter som snart går over i tenårene, og som alle vet dusjer tenåringsjenter lenge og mye. Selvfølgelig må vi gå over til sparedusj! Det er jo ikke bare i dusjen varmtvannet renner. Ved å gå over til sparekran på kjøkkenet + skylle i kaldt vann har du også gjort viktige grep for å spare inn. Selv liker jeg best å skylle i glovarmt vann, og børste av det som er av matrester før jeg setter inn i oppvaskmaskinen. Jeg får en litt ekkel følelse av å gjøre dette i kaldt vann, men nå er det skjerpings! Fra i dag, skal jeg, Nina Asbjørnsen, med hånden på hjertet ALLTID skylle i kaldt vann! 

lyspærer

 Bytt til sparepærer på alle lamper.

Glødepærer gir så varmt og fint lys

Så er det lys. Jålete som jeg er, har jeg foretrukket glødepærer og hamstret dem inn når det ble klart at de skulle bort fra butikkhyllene her i Norge. De gir jo så varmt og fint lys! Men siden da har sparepærene kommet en lang vei, de er også nå blitt flotte å se på, og de gir det samme varme lyst. Noen har til og med falske glødetråder (som for meg ser helt ekte ut!). Forbrukerinspektørene på NRK sjekket vanlige glødepærer opp mot LED-pærer (også kjent som sparepærer). De tok utgangspunkt i en gjennomsnittlig norsk husholdning og kom frem til store forskjeller.

Denne testen ble utført i 2014, så med dagens strømpriser kan vi faktisk nesten doble prisene som er oppgitt her:

Hvis vi i regnestykket setter inn at vi bruker lampene 10 timer per dag, blir besparelsen slik.  
Glødepæren: 40 W x 50 stk. x 3650 timer x 0,80 kr/kWh = 5840,- kr/år  
LED - pæren: 60 W x 50 stk. x 3650 timer x 0,80 kr/kWh = 876,- kr/år 
(Forbrukerinspektørene NRK)

Et annet enkelt, men fint tiltak er å skru av lyset i rom man ikke er i. Det burde vi da klare.

nærbilde.verkshagen

 Nye, lekre og energibesparende boliger i Verkshagen.

Future Living

Men hva om du produserte din egen strøm? Ved hjelp av solen kan du faktisk det! Samtidig som du har hus av nyere standard med alle finesser som gjør huset mer energibesparende. Da har du et godt utgangspunkt for å minske strømutgiftene betraktelig. Dette er en av våre store motivasjoner som lå bak utviklingen av vår nye boligbyggestandard, Future Living. Alle våre nye prosjekter innehar Future Living, som i praksis består av passivhusstandard og noen med plusshusstandard, solceller, solfangere og smarthusteknologi. Alt dette samlet er med på å holde strømutgiftene nede og samtidig verne om miljøet.

 

Oppdatering juni 2019:

Vi er i gang med utbygging av sirkel 3 i Verkshagen og hus 3 og 5 i Capjon Park, våre to første delprosjekter av Verksbyen. I Capjon Park har vi også startet på grunnarbeidet med hus 4. For en oversikt over våre nye Future Living boliger til salgs kan du gå inn på arcanova.no/tilsalgs

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig.

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre