<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

Glommastien byr på unike turstier og historiske severdigheter- alt i ett!

 

B88A8744

Glommastien er en 35 km lang gang- og sykkelvei, som går i runde rundt Nedre Glomma. Stien er meget godt egnet for både fotturer og sykkelturer. Mesteparten av stien befinner seg i Fredrikstad, men strekker seg også inn i nabobyen Sarpsborg. Glommastien er ikke kun en alminnelig sti. Den har dype historiske røtter, og fører deg gjerne med på en historisk vandring dersom du har anledning til å utforske den.

Stien går fra fergestedet i bydelen Cicignon, opp langs Glommas vestside i retning av bydel Rolvsøy, over Rolvsøysund bro i retning bydelene Greåker, Alvim og Sannesund i Sarpsborg, forbi Borregaard og over broen som strekker seg over Sarpefossen. Deretter går stien fra Sarpsborg og nedover mot Fredrikstad igjen. På veien er man innom Årum, Torp, Sellebakk og Verksbyen før man når den historiske 1700-talls byen ved navn “Gamlebyen”.

B88A8685

Ferden går gjennom boligstrøk, over broer, forbi unike naturområder bestående av skog, åker og eng, forbi idylliske gårder, teglverk og sagbruk. På Fredrikstad siden passerer man blant annet gården der Roald Amundsen har sine slektshistoriske røtter, Lisleby brug, Narnte teglverk og Gamlebyen. Glommastien gir deg en unik innføring i industriens betydning for Fredrikstad og Sarpsborg i 1800- og 1900 tallets Norge.

Fra din bolig i Verksbyen har du unik mulighet til å utforske hele stien. Om du ikke ønsker å følge hele den lange stien, så er en god nyhet til deg; flere av Glommastiens historiske serverdigheter og flotte turstrekninger, er dine aller nærmeste naboer. Det gjelder for eksempel Narnte teglverk og Gamlebyen.

B88A8681

Glommastien er selvsagt flott til annet enn å utforske historiske severdigheter også. Dersom du er glad i å jogge, mosjonere eller sykle, så byr stien på ypperlige muligheter for dette også. Stien består av gode, og lange strekninger med sand, grus og asfalt omgitt av skjønn natur. Du kan også velge å ta med deg venner og familie for å raste på en av de idylliske plassene langs stien. Ett av de fineste rasteområdene er din nærmeste nabo som boligeier i Verksbyen.

B88A8691
Vi utvikler en ny bydel i Fredrikstad med navn Verksbyen, her finner du både Capjon Park og Verkshagen med tursti som vil bli koblet sammen med Glommastien.
Lilja M H Guthu
Lilja er markeds- og kundeansvarlig i Arca Nova Bolig

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre