<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Arca Nova viser vei i det grønne skiftet for byggebransjen

Av Ruben Dahl Hansen • juli 4, 2022
Arca Nova ønsker å være en pioner i den skandinaviske byggeindustrien og bli en ledende aktør som presser på for mer bærekraftige byggestandarder. Dette viser vi i Verksbyen.
Les videre
Alle innlegg

Fredrikstad - byen vår!  Se film!

Fredrikstad er en rolig by uten storbyens stress og mas. Som samtidig har et hav av ulike opplevelser å tilby. Det er byen som er omkranset av skog, mark og en fantastisk skjærgård. Det er byen som har et sentrum i stor utvikling og en levende kulturscene. Her er den første i en serie artikler om hvorfor folk flest her i Fredrikstad er patrioter på sin hals og stolte av byen sin. Vi er glade for at det er i akkurat denne byen vårt nye og spennende boligprosjekt Verksbyen skal få vokse frem.

Wistia video thumbnail
 
 


Norges mest attraktive by
I 2017 ble vi kåret til Norges mest attraktive by å bo i! Vi som bor i byen har jo visst dette i mange år. Men det var likevel moro å gå til topps i denne kåringen.  Atpåtil stakk vi avgårde med seieren som årets bysentrum i Norge. Over her forteller Sentrumsleder i Fredrikstad, Line Jeppesen mer om hva Fredrikstad er for henne, og planer de har for byen og sentrum i tiden som kommer.

Fredrikstad_Sentrum-1

Fredrikstad Sentrum

Gratis byferge

Fra Verksbyen har du direkte tilgang på vakre Glommastien og en perfekt mulighet for en liten spaser- eller sykkeltur bort til Gamlebyen, hvor du har gratis ferge til sentrum, enten om du vil rett over til togstasjonen, nærmere bryggen, til stadion (FFK så klart), Isegran eller Gressvik. Patriotismen i Fredrikstad blir nesten synonymt med FFK - uansett om man bryr seg om fotball eller ei banker et Fredrikstad-hjerte litt ekstra når vi ser de røde og hvite vimplene flagge rundt om i byen på kampdag.

GamlebyenFredrikstad-1

Gamlebyen i Fredrikstad

Nordens best bevarte festningsby

Som Line snakker om i videoen over her er Fredrikstad sentrum en by i stor utvikling, med et sentrum og en kulturscene som sammen skaper en levende og spennende by å bo i. Her i byen er vi så heldige å ha “to byer”, nye- og Gamle Fredrikstad. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby, med sjarmerende spesialforretninger, koselige kafeer og spisesteder. Fra den nye bydelen Verksbyen kan du gå eller sykle Glommastien bort til Gamlebyen - dette er en flott tur som kun tar ca. 12 min på sykkel. Når du er fremme i Gamlebyen kan du nyte stillheten og roen ved å tælle på vollane, mate ender, rusle rundt i de flotte forretningene eller ta fergen (gratis) over til sentrum, enten om du vil til toget eller til butikkene i sentrum.

Skjærgårdsperler og marka

Fredrikstad ligger godt plassert mellom marka og skjærgården. Marka har flotte turområder som egner seg godt til skiturer på klare vinterdager og gå - joggeturer når snøen er borte. På sommeren, om man er heldig, har båt og kommer seg ut på holmene eller finner seg en strand å bare slappe av, er dette uten tvil plassen å være på deilige varme sommerdager. I Fredrikstad har du bolig med nærhet både til sjø, skog og by. Vi mener at Fredrikstad er byen som har alt.

 

Foto-Finn Rune Christiansen-1

Månefestivalen - Foto: Finn Rune Christiansen

Kulturscener

Fredrikstad har i mange år hatt et rikt kulturliv og dette har ekspandert stort også de siste årene. Byen har flotte kulturscener i sentrum, norges beste kino (flere år på rad), Båthusteateret på Kråkerøy og et yrende kulturliv med Kulturhuset og Månefestivalen i Gamlebyen, på Østsiden av Fredrikstad. Tidligere var Fredrikstad mer en sommerby som kunne føles litt mindre levende på vinteren, men gode kulturtilbud året igjennom er med på å gjøre Fredrikstad til en levende by - vinter som sommer.

Arca Nova

Gjennom de siste 20 årene har vi i Arca Nova stått for flere spennende boligprosjekter her i Fredrikstad. Vi har våre kontorer på Østsiden av byen hvor vi også for tiden jobber med vårt største og mest innovative boligprosjekt noensinne - Verksbyen.

 

Bryggen_Verksbyen

Verksbyen Brygge

Verksbyen - den nye bydelen i Fredrikstad

I et Fredrikstad i vekst og med en spennende byutvikling, er vi utrolig takknemlige for å kunne se vårt største og mest innovative boligprosjekt noensinne vokse frem her. Verksbyen finner du på Østsiden av Fredrikstad og er Norges første Future Living bydel. Ønsker du å lese mer om prosjektet vårt i Verksbyen er det bare å klikke seg inn på linkene under her.

Verkshagen - moderne eneboliger, tomannsboliger og rekkehus med solenergi og smarthusteknologi i Verksbyen, Fredrikstad.

Capjon Park, attraktive leiligheter for et mer behagelig liv i Verksbyen, den nye bydelen i Fredrikstad.

Fredrikstad er et trygt sted å vokse opp, et godt og spennende sted å bo og en deilig by å bli gammel i. Du har roen ved å bo på landet eller ved vannet, og samtidig et yrende byliv. Fredrikstad - byen vår.

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig.

Se også

Arca Nova viser vei i det grønne skiftet for byggebransjen

Av Ruben Dahl Hansen • juli 4, 2022
Arca Nova ønsker å være en pioner i den skandinaviske byggeindustrien og bli en ledende aktør som presser...
Les videre

Julebrev 2021

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2021
Det er svært mange aktører i sving når et bygg skal reise seg. Det er som et symfoniorkester av alle tekn...
Les videre

Stillingsannonse Grunnarbeider - hjelpearbeider

Av Thor Ivar Grønli • november 3, 2021
Vi har mange prosjekter på gang og er i behov av å styrke vår maskin og anleggsavdeling. Vi søker grunnar...
Les videre