<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Stillingsannonse Grunnarbeider

Av Thor Ivar Grønli • juni 15, 2021
Vi har mange prosjekter på gang og er i behov av å styrke vår maskin og anleggsavdeling. Vi søker grunnarbeider for snarlig tiltredelse.
Les videre
Alle innlegg

Andreas pendler fra Fredrikstad til Oslo

Det er over 2 200 personer som bor i Fredrikstad og jobber i Oslo, i tillegg er det mange som studerer i Oslo fra Fredrikstad . Med pågående arbeider med å forbedre Østfoldbanen vil tallet på hvor mange som pendler fra Fredrikstad til Oslo fortsette å stige betrakelig i årene som kommer. Muligheten til å bo i en koselig by som Fredrikstad og jobbe i hovedstaden blir et alternativ for stadig flere. En av de som jobber i Oslo og pendler fra Fredrikstad, er Andreas Grahn (23).

Andreas jobber med programvareutvikling av Ruter sin mobil-app som systemkonsulent for KnowIt og er forlovet sammen med Jessica Flaten som studerer til å bli lektor på HIØ. Vi har stilt Andreas tre spørsmål om hvordan det er å pendle fra Fredrikstad til Oslo.

 

andreas og jessica

Jessica og Andreas. Foto: Privat.

 

1. Hva bruker du tiden på toget til?


- Når jeg sitter på toget så pleier jeg som regel å jobbe, fordi jeg har en jobb som lar seg kombinere med togpendling. Et unntak er dersom jeg kvelden i forveien la meg veldig sent, da er det fint med en ekstra time på øyet i stilleavdelingen. Tommel opp for stilleavdelingen på VY togene som er gratis for alle passasjerer! Dersom jeg har behov for noe annet enn å lese eller sove så bruker jeg for eksempel tiden til å lese faglitteratur på lesebrettet mitt, svare på private meldinger eller scrolle gjennom nettavisene.

 

2. Hvordan er det å jobbe i Oslo og bo i Fredrikstad?


- En del mennesker utbryter «stakkars deg» når jeg forteller at jeg bor i Fredrikstad og pendler til Oslo. Min oppfatning er derimot at det er langt fra «stakkars meg». Jeg synes det er unikt at jeg kan bruke tiden til og fra jobb effektivt, kontra å sitte fastlåst bak et bilratt. På den måten oppleves pendletiden til/ fra Oslo som enda kortere enn hva den faktisk er! 

I Oslo snakker jeg ofte med kollegaer som bruker 40-45 min til jobb, og de bor ikke langt unna Oslo sentrum. Det som er negativt for dem er at de benytter kollektivtransport som ikke åpner for at de kan jobbe på samme måte som det jeg kan på regiontoget fra Fredrikstad til Oslo. T-banen, bussene og lokaltogene i Osloregionen er ofte meget fulle, det er få sitteplasser og meget hyppige stopp. En normal billett på regiontoget inkluderer derimot egen sitteplass, eget strømuttak, gratis internett, brett til å ha pcen på og få stopp underveis. 

 

3. Er toget ofte forsinket?


- Østfoldbanen får mye oppmerksomhet i media, men som pendler merker jeg ikke så mye til det. Min tanke er at det kan være kø/ulykker som forsinker deg på veien, og det samme kan skje på toglinjen.


verksbyen dronebildeParet har kjøpt bolig i Verksbyen, den nye bydelen i Fredrikstad. Verksbyen ligger svært sentralt i forhold til å komme seg raskt inn og ut av Fredrikstad.

Klikk her for å lese om boligprosjektet som utvikles med over 1500 Future Living boliger.


Kilder:
Kommuneprofilen

Thomas S. Hansen
Thomas er salgsansvarlig i Arca Nova.

Se også

Stillingsannonse Grunnarbeider

Av Thor Ivar Grønli • juni 15, 2021
Vi har mange prosjekter på gang og er i behov av å styrke vår maskin og anleggsavdeling. Vi søker grunnar...
Les videre

Stillingsannonse BIM tekniker

Av Thor Ivar Grønli • juni 2, 2021
Vi har mange prosjekter på gang og er i behov av å styrke vår prosjektadministrasjon. Vi søker BIM teknik...
Les videre

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre