<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vi ser etter en byggingeniør!

Av Ruben Dahl Hansen • april 3, 2019
Liker du å forstå konstruksjoner i bygg, prosjektere mens du utarbeider arbeidstegninger og produksjonsunderlag, BIM modellering, jobbe tverrfaglig og delta i det spennende livet hos en tota...
Les videre
Alle innlegg

Vurderer dere å selge eneboligen og flytte i leilighet?

Som selger av våre boligprosjekter møter jeg mange på visning som står midt i brytningen mellom det å ta steget fra enebolig til leilighet. Mange sitter plutselig med stor enebolig over 2-3 etasjer etter at barna har flyttet ut. De bruker utallige timer på maling av hus og gjerder, plenklipping og annet vedlikehold. Samtidig nyter de friheten i det å ha eget, frittstående hus med usjenert hage. Det er her, i dette huset de har bodd i hele sitt voksne liv.

 

oversiktÅsebråten

 

Hva skal vi gjøre med alle tingene våre?

Det som er verdt å tenke på er det å flytte mens man ennå har energi og iver etter det å skape seg et hjem og starte på nytt. Man trenger ikke å ha blitt pensjonist for å ønske en enklere hverdag, og mer tid til å bruke på de tingene man faktisk ønsker å bruke tiden på. En setning jeg ofte hører på visning er “Hvor skal vi ha alle tingene våre? - loft og kjeller er jo fullt!”. Det kan virke som en uoverkommelig oppgave, å gå igjennom meter på meter med ting, noe kjært og mye man kanskje ikke lenger trenger. Det vi hører ofte når det først er gjort er: - Det var egentlig ganske så befriende! Noe har vi tatt med oss, noe er fordelt mellom barna og mye er donert bort.

 

marka

 

Å komme seg tørrskodd til bilen

Selv om man kun er midtveis i livet, er i god form og har planer om å holde på denne formen i lang tid, kan jo ting skje. Alle eldes vi, heldigvis, og tiden vil komme hvor dere vil trenge mer hjelp til vedlikehold av huset. Da kan det være godt å tenke på at flyttingen klarte dere selv, nesten uten hjelp. Leiligheten holder dere selv, en bolig på en flate krever langt fra like mye som et helt hus, og utvendig vedlikehold tas hånd om av sameiet. Postkassen står nede i gangen og heisen sørger for at dere kommer varme og tørrskodde ned til bilen i parkeringskjelleren.

 

garasje.åsebråen

 

Tid til det du ønsker å gjøre

Dere bor i deres takt - og skulle du kjenne at det klør i fingrene etter å gjøre noe? Ta en tur på hytta eller til barna, så kan jeg nesten garantere at det er noe som skal vaskes, males, klippes eller måkes. Dere får muligheten til å hjelpe til og gjøre det når dere selv vil, uten å ha alle disse oppgavene som henger over dere til enhver tid og bare venter på at dere skal komme hjem for å få det gjort. Selv om dere flytter fra flott hage som dere har opparbeidet gjennom flere år trenger dere ikke være omgitt av bare grus og asfalt. Vi bruker mye ressurser på utomhusområder på våre prosjekter. Her har vi godt med stauder, grønne hekker og gress. Alt dette er vakkert satt sammen av våre landskapsarkitekter og blir tatt godt vare på av egen gartner i sameiet. Alt dere trenger å tenke på er å låse døren og dra på ferie. Hele uteområdet er like vakkert når dere kommer hjem igjen.

 

KjøkkenÅsebråten

 

En stor og viktig avgjørelse

Vi er alle forskjellige, og kjøp av bolig er en av de største og viktigste avgjørelsene vi tar. Om man leker litt med tanken om å selge huset og flytte i leilighet, men synes det er skremmende å ta steget helt ut. Det å selge huset med alle de gode minnene, hvor barna har vokst opp og dere har hatt så mange gode år sammen - hele familien. Vil jeg foreslå at dere lager en liten for og imot liste, la både fornuft og følelser få komme frem og hvem vet, kanskje tiden faktisk er inne for å skape nye minner, i en ny, sentral og funksjonell leilighet? 

 Nina Asbjørnsen, Salgs- og Kunderådgiver

 

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs og kundebehandler.

Se også

Vi ser etter en byggingeniør!

Av Ruben Dahl Hansen • april 3, 2019
Liker du å forstå konstruksjoner i bygg, prosjektere mens du utarbeider arbeidstegninger og produksjonsun...
Les videre

Invitasjon til visning Capjon Park

Av Markus Branum • mars 1, 2019
Nå har vi endelig reist den første boligblokken i Capjon Park. Vi ønsker interessenter velkommen til å av...
Les videre

PODCAST: 35 millioner kroner i pengestøtte fra Enova?

Av Lilja M H Guthu • februar 12, 2019
Gigantisk utbyggingsprosjekt får tildelt 35 "grønne" millioner, står det i Fredrikstad blad.
Les videre