<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Fredrikstads vakreste park ligger i Verksbyen

Landskapsarkitekt Per Andre Hansen og Rambøll har tegnet første del av Verksparken. Mandag denne uken var det ferdigbefaring for den første delen i det som har blitt Fredrikstads vakreste park. 

Landskapsarkitekt Per Andre Hansen og Ruben HansenLandskapsarkitekt Per Andre Hansen og konsernleder Ruben D. Hansen

Verksparken vil ved ferdigstillelse bli på størrelse med 10 store fotballbaner. I tillegg kommer selve dammen som er i midten av parken. Dette gir et vakkert og fredfullt friområde på 119 mål som løfter hele området og skaper et helt unikt bomiljø. 

Målet er at dette skal bli en av de flotteste åpne parkene i hele Norge og bli til stor glede for beboere i Verksbyen og lokalbefolkningen. Allerede nå har dette blitt den vakreste parken i Fredrikstad. - Ruben Dahl Hansen, Konsernleder i Arca Nova Gruppen.  

Verksparken - Verksbyen

Verksparken.

Per Andre Hansen er en dyktig landskapsarkitekt som er blitt godt kjent i miljøet i Fredrikstad og Østfold etter at han startet sitt selskap i 1987. Han solgte det til Rambøll i 2011 og har siden da jobbet som seniorkonsulent for plan og arkitektur i Rambøll sin avdeling for Fredrikstad. Per Andre var veldig fornøyd med det han så under ferdigbefaringen.

Vanligvis så opplever vi at utomhusarealer for ofte blir en stusselig salderingspost for utbyggeren, men her har Arca Nova gjort det motsatte. De har virkelig satset uvanlig stort på utomhusarbeidene, og dette er blitt veldig vakkert. Det synes vi er morsomt. - Landskapsarkitekt Per Andre Hansen

Syd siden av dammen.jpg_

Sydsiden av dammen.

I dag så har vestsiden og sydsiden av arbeidene av parken ved dammen blitt overlevert fra Grimsrud, som har gjort en veldig bra jobb med å bygge ut parken. I tiden som kommer så skal tusenvis av planter, busker og trær få vokse opp og sette sitt preg på parken. Den store gressmatten skal også få sette seg godt. 

På sydsiden av dammen er det plantet vierkratt som en buffer nede mot vannet for å beskytte fuglelivet. I tillegg er det formet øyer til fuglene som de kan bruke til hekkeområde. 

Tursti_

Ved ferdigstillelse vil det bli en vakker tursti rundt hele dammen.

Det har vært en utfordring for Grimsrud å ferdigstille parken da parken har blitt veldig populær og har blitt tatt i bruk før arbeidene var ferdige. Men nå kan Grimsrud stolt konstantere at arbeidene er gjort, og at det ble meget bra!

Verksparken er helt unik, vi har aldri sett eller gjort noe lignende. - Trond Carlsen, Grimsrud

Lekeplass Verksparken - Verksbyen

Hovedlekeplass nummer 2

Det er oppført to store lekeplasser i parken. I tillegg er det satt opp et crossfit treningsområde for voksne. Lekeplassene og crossfit parken er levert av Kompan. Kompan fikk frie tøyler til å utfolde seg. 

Dette er det råeste som er levert av lekeplass til et boligprosjekt i Norge. - Kompan.

Crossfit treningsområde Verksparken - Verksbyen

Crossfit treningsområde for voksne

Lekeplass Verksparken - Verksbyen

Hovedlekeplass nummer 1

Verksparken - Verksbyen

Oversiktsbilde av vestsiden av Verksparken

Helt syd i parken er det bygd en stor terrensykkelbane som vil gi mye glede til litt større barn. Optimalt så skal banen ha ett år på å sette seg, så neste vår vil banen være klar til bruk.

Terrengsykkelbane - Verksbyen VerksparkenDeler av terrengsykkelbanen

 

 

 

Thomas S. Hansen
Thomas er salgsansvarlig i Arca Nova.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre