<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

5 selskapslokaler i Fredrikstad med plass til flere enn 80 gjester

I Fredrikstad finner du mange selskapslokaler, som rommer over 80 personer. Du finner mange av disse lokalene sentralt i Fredrikstad, men det er ikke like lett å få oversikt over alle. Vi har samlet 5 flotte selskapslokaler for å hjelpe deg i gang.

Velferdshuset

Festsalen i Velferdshuset tar fra 80 til 300 bespisende gjester. Etter at Velferdshuset fikk nye eiere skal Rita Walter oppgradere lokalene til dagens standard, med mål om å gi glimt av fordums storhet. Rita ønsker nå å tilbakeføre lokalet til det det en gang var. Velferdshuset var opprinnelig en såpefabrikk, men i 1952 startet ombyggingen til Denofas Velferdshus. I tiden etter hadde Velferdshuset en viktig sosial funksjon for arbeiderne på fabrikken. Tilstelninger som jubileer, juletrefester og funksjonærfester ble avhold her. Ta kontakt for mer informasjon om renoveringen av bygget, og om de har noe ledig i år. Om du ser etter lokaler for neste år, så vil du her finne nyrenoverte lokaler. Se mer av Velferdshuset her.

Adresse:

Fredrikstad Innovasjonspark

Øraveien 2, 1630 Gamle Fredrikstad

Velferdshuset - inne


Båthuset Scene

Hvis du befinner deg i en båt i elva i Fredrikstad, vil du legge merke til et rødt hus på Kråkerøysiden med stort utearealet på brygga - dette er Båthuset Scene. Båthuset ligger praktisk til rett ved gangbroa mellom torget og Kråkerøy. Båthuset er et stort lokale som blir brukt til alt fra konserter, revyer, kurs og konferanse  til lukkede arrangementer for bedrifter og private arrangementer.

Båthuset er et stort lokale, som blir brukt til alt fra konserter og revyer - til lukkede arrangementer for bedrifter og private arrangementer. Stående er det plass til 850 personer, og inntil 500 i kino-oppsett. Til bords er det plass til opptil 340 personer, men selv med 80 personer klarer de å skape en intim hyggelig stemning. Om ikke lenge skal de bygge tak på bryggen, slik at du kan du nyte utearealet når det regner. Sjekk ut mer om Båthuset Scene her.

Adresse:

Fredrikstad Underholdning AS

Verkstedveien 12, 1670 Kråkerøy

Båthuset 4


Egalia på Litteraturhuset

Fra Båthuset Scene titter du over på et flott, hvitt bygg - nemlig det ikoniske Litteraturhuset, som også er plassert midt i sentrum i Fredrikstad. Beveger du deg opp i 3. etasje på Litteraturhuset finner du Egalia. Egalia er 305 kvadratmeter stort, hvor man får plass til maks 320 i kino-oppsett og maks 180 personer rundt runde bord i selskapsoppsett. Link til Litteraturhuset finner du her.

Adresse:

Litteraturhuset Fredrikstad

Storgata 11, 1607 Fredrikstad

Egalia litteraturhuset 2


Tøihussalen

Tøihussalen finner du i idylliske Gamlebyen. I festlokalet er det hvitmalte vegger med store flotte vinduer, som slipper inn mye lys. I midten av salen er det skråstilte trebjelker som skaper en kontrast. Tøihussalen er den største salen i Tøihuset. Tøihussalen egner seg godt til møter, bryllup, kongresser, kulturopplevelser og bespisning. Den ca. 226 kvadratmeter store salen rommer ca. 250 personer i kino-oppsett, eller vel 200 til bords. Les mer om Tøihussalen her.

Adresse:

Grunnmurene

Kirkegaten 31B, 1632 Gamle Fredrikstad

Tøihuset 3


Klubselskabet Phønix

Du finner lokalene til Klubselskabet Phønix sentralt i Fredrikstad ved siden av Domkirkeparken. Klubseskabet Phønix har holdt til i sine lokaler siden slutten av 1800-tallet, og bygget bærer preg av lang historie. For å gi deg et bilde av hvordan type lokalet dette er, så er lokalene blitt brukt til juleball, revyer, bryllup, teaterforestillinger m.m. Det som er spesielt med disse lokalene er deres gamle ærverdighet fra 1868. Mange har gode minner fra disse lokalene, og lokalet gir festen en historisk innpakning. Her kan man dekke bord til 300 spisende samtidig, men bare 200 hvis de skal sitte i samme rom. Disse lokalene passer til selskaper helt ned til 20 personer. Her finner du mer informasjon om lokalene.

Adresse:

Klubselskabet Phønix

Ferjestedsveien 17, 1606 Fredrikstad

Phønix


Nyttige tips

Noen er på utkikk etter selskapslokaler for første gang, mens mange har gjort dette mange ganger tidligere - uansett kan det kjennes ut som et rotete hav av valg og muligheter. Vi har tatt kontakt med to personer som jobber med utleie av selskapslokaler i Fredrikstad. Den ene er daglig leder for Båthuset Scene i Fredrikstad, Agnethe Fagerås, og utvikling- og utleieansvarlig for Fredrikstad Innovasjonspark, Rita Walter. Rita er en aktiv dame, som flere sikkert kjenner fra sin tidligere stilling som utleie og administrasjonsansvarlig for korttidsleie i Forsvarsbygg i Fredrikstad (Gamlebyen).

Hvor tidlig må man booke selskapslokale?

Ritas erfaring er at bryllupssesongen begynner i starten av juni, og varer frem til september. I denne perioden burde man booke lokalet fra ett år i forveien, om ikke tidligere. Rita vil oppfordre de som har sett seg ut en spesiell dato å booke tidlig. Et eksempel er om du som jubilant ønsker å feire på jubileumsdagen, i så fall gjelder det å være tidlig ute. Agnethe mener det er veldig avhengig av årstid, noen datoer må man være ute i god tid for å få (minst ett år), andre datoer kan man booke nokså sent.

Rita Walters 3 tips til deg som er på utkikk etter selskapslokaler:

  • Hvis du ikke har leid et selskapslokale før, ta kontakt med flere utleiere for å få litt erfaring.
  • Vær oppmerksom på hvordan du blir møtt av utleier. Føler du at det er en god serviceinnstilling hos de som leier ut? Kan du stole på utleieren - er det ryddige forhold? Føler du at de som leier ut har et ønske om at arrangementet ditt skal gå bra?
  • Beregne nok personale. Se for deg at du skal ha selskap hjemme med 10 personer, og hvor mye jobb som går med til å forberede, lage mat, servere og vaske opp. I et lokale med 100 personer er det 10 ganger så mye jobb. I tillegg ønsker man at maten skal bli servert noen lunde likt, samtidig som det skal ryddes av ganske likt. Alle ønsker at et arrangement skal gå glatt og fint - nøkkelen er å forberede seg godt, og lage en plan.

Agnethe Fagerås' 3 tips til deg som er på utkikk etter selskapslokaler:

  • Hvilken stemning og hvilket uttrykk ønsker dere? Finn et lokale som egner seg til stilen og den følelsen som dere ønsker å skape. Ønsker dere et tøft eller røft uttrykk, passer kanskje andre lokaler fremfor om du ønsker et herskapelig eller moderne festlokale.
  • Vær bevisst på hva som er inkludert i prisen, og hva som ikke er det. Dette kan gjelde lydmann, lydutstyr, AV, bestikk, bord osv.
  • Tenk på beliggenhet. Hvordan er infrastrukturen rundt lokalet? Kommer man seg lett til og fra med kollektivtransport? Finnes det parkeringsplasser? Er det nok overnattingstilbud i området, og er det enkelt å komme seg dit fra lokalet? Hvis man ikke skal bruke all tiden i selskapslokalet, hvilke andre tilbud finnes i området?
Markus Branum
Markus Branum jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig. I tillegg til å være en av de aller først som kjøpte bolig i Verksbyen er han aller mest kjent for sitt store smil og behjelpelige væremåte.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre