<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

- Går aldri på akkord med sikkerheten!

Som HMS-ansvarlig hos Arca Nova har prosjektkoordinator Dag Marius Andersen full fokus på sikkerhet på arbeidsplassen. I fritiden elsker han å flørte med  kreftene i sin KTM 690 Duke/R. – Det ligger ingen  motsetninger i det, understreker 31-åringen.

Motorsykkelen er kalt ”verdens sterkeste endunker”, med en beskrevet toppfart på rundt 200 km/t. Han hevder han ikke har testet om teorien stemmer akkurat på det området, men innrømmer gjerne han liker å kjenne på kreftene når mulighetene byr seg – det være seg på Rudskogen eller på motorveier med fri fartsgrense.

1Dag Marcus Andersen er svært begeistret for  motorsykler og motorsport, og kan stolt vise fram sin KTM 690 Duke/R. – En leken tohjuling, sier han.

- På norske veier holder jeg meg stort sett innenfor fartsgrensene – men det hender nok at jeg kjører i lovlig fart på bakhjulet!

KTM-en er nemlig en ”leken” sykkel som ikke inviterer til svært høye hastigheter, utdyper han.

Sikkerhet og risiko

Selv om han alltid har likt å utfordre egne grenser, understreker Dag Marius at sikkerhet og risikovurdering har førsteprioritet når han er ute og kjører, vel vitende om at en liten feil kan få fatale følger.

Det samme fokuset har han som HMS-leder på jobben, hvor det aldri handler om å ta snarveier.

- Helse, miljø og sikkerhet er alltid med som en integrert del i våre prosjekter, og er et konkurransefortrinn for oss. Alle som er på jobb for oss, det være seg fast ansatte, innleide eller personell via samarbeidspartnere, skal være trygge på at vi gjør alt for å minimalisere risiko og med det hindre at det oppstår uforutsette hendelser.

 

Alltid likt fart og spenning

Dag Marius vokste opp i Oredalen i Fredrikstad med foreldrene og en lillesøster, og har likt fart og spenning så lenge han kan huske. Det var langt mer gøy og givende å lage olabiler og snekre hytter oppe i trærne enn å sitte på skolebenken,  minnes han.

- Men det var nok ikke alltid mine foreldre syntes det var like gøy å gå etter meg for å demontere og rydde opp etter alle mine prosjekter!

Skaper- og utforskerlysten fulgte ham hele veien gjennom barne- og ungdomsårene, og han fikk utfolde seg fritt på gårdsbruket til besteforeldrene i Engelsviken, der faren drev bilverksted.

- Jeg elsket å være i verkstedet, og lærte meg fort å ”mekke” på tråsykler og etter hvert motoriserte tohjulinger. Det ga logisk forståelse og var nyttig læring for meg.

Her fikk han også kjøre motorsykkel allerede før beina rakk ned til bakken fra setet. Det førte til stadige knall og fall, som en naturig del av læringen.

- Det endte heldigvis ikke med noe verre enn smerter og blåmerker, og jeg lærte meg snart å beherske syklene – selv om de stadig ble større og kraftigere.

 

Et naturlig valg

Selv om skolearbeidet tidvis kunne føles lite spennende, hang han godt med gjennom barne- og ungdomsskolen – med matte som favorittfag. Derfra bar det rett til Greåker skole: To år byggfag, deretter to år som lærling innen fagprøven ble gjennomført og bestått høsten 2007.

- Med min interesse for å skru og bygge siden jeg var liten, var det naturlig å velge denne retningen. Jeg har alltid vært opptatt av å sette meg godt inn i ting jeg skal arbeide med, så dette var en bevisst handling.

- I dag er jeg veldig glad for de valgene jeg tok!, legger han til.

Dag Marius startet læretiden hos daværende tømrerfirma Haakon Olsen, som like etter fusjonerte med Arca Nova. Siden har han blitt værende i selskapet, som har gitt ham alle muligheter til både spennende arbeidsoppgaver og egenutvikling. 

Fra lærling, har han hatt tatt stegene til snekker, bas, byggeleder og nå som prosjektkoordinator.

2

Dag Marius stortrives på jobb hos Arca Nova som prosjektkoordinator, HMS-leder og KS-leder. Påfyll av kompetanse i voksen alder har vært en viktig investering i yrkeslivet.

Treårig fagskole

I 2011 satte han seg frivillig på skolebenken igjen, og gjennomførte et treårig løp hos Fagskolen på Kråkerøy ved siden av full jobb. I andre enden ventet tittelen fagskoleingeniør.

- Det var et kompakt pensum som krevde mye innsats. Men jeg var veldig  motivert da det ville føre til av muligheter for meg.

Som prosjektkoordinator, bidrar han ned på detaljnivå når nye prosjekter skal realiseres. Det trives han svært godt med.

- Arca Nova er en framoverlent eiendomsutvikler som må finne løsninger på  stadig nye og komplekse problemstillinger. Det er utfordringer som gjør arbeidsdagene ekstra spennende!

Dag Marius har også rollen som KS-leder. Han sørger for at bedriften har system og rutiner på de ulike prosessene,  at dette blir formidlet til alle og at systemet blir brukt aktivt.

- Dette innebærer mye dialog på tvers av ulike roller og yrkesgrupper, samt oppfølging i praksis ute på byggeplass, forklarer han.

 3

Dag Marius har brukt mye av fritiden det siste året til å restaurere huset i Liaveien i Fredrikstad.

 Aktiv fritid

I fritiden liker Dag Marius å holde seg i form, og er ofte å se joggende eller på treningssenter - vel og merke når han ikke jobber med å restaurere huset hjemme i Liaveien på Trosvik.

Han er gift med Antonia Walraven, jenta som vokste opp i samme nabolag som han selv. Søt musikk ble det imidlertid ikke  før de møttes gjennom sosiale aktiviteter via felles venner for 12 år siden. Begge deler en lidenskap i å lage mat, og prøver gjerne ut retter etter inspirasjon fra matprogrammer på TV eller gode matopplevelser på restauranter på reiser. Det har blant annet resultert i en egen vedfyrt pizzaovn i bakgården.

Dag Marius - 4

- En svigermors drøm, fastslår svigermor Anita uten å blunke!

- Han er en mesterkokk og serverer alltid de herligeste retter når vi blir budne på middag.  Han gjør datteren vår glad ved å gjøre koselige ting for henne i hverdagen. Det varmer et mammahjerte!

Dag Marius kan røpe at kona nå er i gang med å ta kjøretimer på tung motorsykkel, og gleder seg til at de snart kan ta ferieturer på hver sin sykkel gjennom Europa.

- Har dere en drøm for framtiden?

- Vi er begge glad i å reise, og håper på noen lengre turer i løpet av livet. Da mener jeg ikke 3-4 ukers sommerferier, men forhåpentlig å kunne bo en periode i utlandet – og gjerne Italia og Frankrike hvor vi ofte ferierer! 

En du kan stole på

Dag Marius er en gjennomført solid og sindig person, men blir opprørt når han opplever urettferdighet. Han synger sjelden (selv i dusjen),  er kvart dansk og om han kunne gitt bort en million kroner, hadde han valgt en organisasjon eller stiftelse som fremmer vitenskapelig lærdom og menneskeverd på tvers av ulike kulturer, holdninger og legninger – helt uten politiske eller religiøse agendaer.

Konklusjon: Dette er en kar du trygt kan stole på!

Tom Helgesen
Tom Helgesen hjelper oss å fortelle historiene bak Arca Nova. Han har jobbet som journalist i mange år og som ansvarlig redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad.

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre