<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

7 ting å se etter for deg som er voksen og skal kjøpe bolig

Når barna flytter hjemmefra, endrer behovene for bolig seg betraktelig. Dette påvirker hele prosessen rundt det å kjøpe bolig. Nå er det på tide å sette seg ned og tenke gjennom hvilke ting som er viktige for nettopp dere, og å se etter dette. Ofte er det leilighet mange ser etter, men det kan også være en mindre bolig med nye og lettstelte kvaliteter.

 1. Lettstelt hjem

En av de vanligste grunnene for å bytte til ny bolig når barna har flyttet hjemmefra, er viktigheten av å ha mindre å stelle med og mer tid til fritid og rekreasjon. Ofte har det blitt viktigere å kunne låse døra og reise bort, enn å klippe gresset og male hus. Her er det da svært viktig at man vurderer om den nye boligen faktisk er lettstelt, eller om den snart vil kreve mer i form av vedlikehold og tidsbruk.    

 

2. Beliggenhet

2.jpg

Beliggenhet kan spille en stor rolle ved valg av ny bolig. En prioritering kan måtte gjøres mellom nærhet til sentrum, sjø eller landlig beliggenhet. Noen elementer kan kompensere for annet man ikke får. Begrenset innsyn teller mye for noen, mens andre liker å følge mer med på hva som skjer ute. En viktig ting alltid å huske på er om det er mulighet for enkelt å komme seg til butikker.

 

3. Støy

Støy i nærområdet oppdager man kanskje ikke første gang man sjarmeres av en bolig eller et prosjekt, men dette er et viktig punkt. Her er det flere ting man bør være obs på. Noe støy er i blant jevn og ikke noe man tenker på, mens annet kan være for mye til at man kunne tenke seg det mens man skal hygge seg på balkongen. Her bør man blant annet se etter biltrafikk, toglinjer, fly og uteliv.

 

4. Solforhold

Solforhold og størrelse på balkong er noen ganger helt avgjørende ved valg av ny bolig. Der man fra en enebolig kan være vant med sol hele dagen fra ulike sider av huset, kan man nå måtte velge mellom mest sol på dagen eller på kvelden. Når på dagen det teller mest for dere, er sentralt ved valg av riktig bolig for dere. Det samme er det med størrelsen på balkongen.  

 

5. Etasjehøyde

Ser man etter leilighet, er det lurt å tenke på om etasjehøyde er viktig. En lik leilighet vil ofte koste mer jo høyere opp i bygget den kommer, og det er viktig å vurdere fordeler og ulemper med begge sett opp mot prisen. For noen teller utsikt, mens andre kan foretrekke å gå rett ut på gresset.

 

6. Planløsning og størrelse

Hvor stor leilighet eller ny bolig man behøver, er det verdt å vurdere en ekstra gang. Smarte planløsninger tar ofte hensyn til det man behøver, uavhengig av størrelse. Antall ekstra rom og bad kan derimot variere. Klarer man seg med mindre bolig enn man tror, kan man få mer annet i stedet som bedre beliggenhet, solforhold, etasjehøyde og eventuelt utsikt.

 

7. Månedlige kostnader

7.jpeg

Når man ser på pris for en ny bolig opp mot beliggenhet, størrelse, balkong og solforhold for å se hva man kan få innenfor sitt budsjett, er månedlige kostnader viktige. Er disse lave, kan man som regel tåle en høyere pris for boligen. Be selger om et så spesifisert anslag over kostnader som mulig, så dere kan sette opp et mer presist budsjett.

 

Lilja M H Guthu
Lilja er markeds- og kundeansvarlig i Arca Nova Bolig

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre