<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bilder av Verksbyen juni 2019

Av Ole Martin Wahlberg • juni 28, 2019
Vi tok i dag noen nye dronebilder av Verksbyen. I Verksbyen bygger vi nå delprosjektet Verkshagen og Capjon Park. Verkshagen er moderne eneboliger, tomannsboliger og rekkehus. Capjon Park er...
Les videre
Alle innlegg

5 forskjeller ved å kjøpe nybygd bolig kontra en brukt bolig

 

1. Byggestandard

Dagens bygge standard er svært ulik slik den var før i tiden, og det er kanskje den største forskjellen ved en nybygd og en brukt, eldre bolig. Der noen ser sjarmen ved litt skjeve gulv og vegger, foretrekker andre nybygde bad som de vet at tilfredsstiller dagens krav. Det kan også være noe så enkelt som at det trekker fra vinduer i den gamle boligen, eller at den nye boligen har et ventilasjonsanlegg som sikrer et godt inneklima.

Standard.jpg

2. Oppvarmingskostnader

Oppvarmingskostnader kan variere stort fra hus til hus. Er huset isolert godt, kan man spare mye. Kanskje har noen av de nye husene også mer moderne oppvarmingskilder, som kan utgjøre betydelige beløp på de månedlige kostnadene man får?

Terrasse - Davidedit

3. Oppussing

Har stilen på et hus sett sine bedre dager, kan oppussing for noen skape engasjement mens det for andre ender i opphetede diskusjoner. Et eldre hjem må man kanskje friske opp for på få det slik man kunne tenke seg, og da må man ofte bruke av egen tid og energi. Er man tidlig ute ved kjøp av bolig under oppføring, kan man nesten få pusse opp på papiret. Farger kan plukkes ut fra sofakroken, og boligen leveres helt etter dine ønsker. Er man senere ute og kjøper en ferdigstilt, nybygd bolig, vil valgene som er tatt for deg være tidsriktige og moderne.

4. Vedlikeholdskostnader

Kostnader til større vedlikehold og oppgradering er også noe man bør se på. Er det nevneverdige ting ved bruktboligen som bør byttes ut eller totalrenoveres, gjerne av håndverkere, er dette noe man bør regne på opp mot prisen på en ny bolig. En ny bolig holder dagens standard, og det vil ta langt flere år før noe må byttes.

5. Fast pris

Nye boliger, enten de er ferdigstilt eller under oppføring, selges ofte til fastpris. Det vil si at de som bestemmer seg først får kjøpe boligen, og man slipper stressende budrunder. I en budrunde vil man ofte engasjere seg emosjonelt i objektet, uten at man vet om man vil ha mulighet til å kjøpe den. Omkostningene ved kjøp av en ny bolig, er også lavere enn de ved kjøp av en brukt bolig. Sjekk dette nøye før du bestemmer deg, og ta alle regnestykker med i beregningen.

Vi har til enhver tid flere spennende nye boligprosjekter til salgs. Disse kan du sjekke ut her. Der kan du blant annet finne Verksbyen, en helt ny bydel som vi utvikler i Fredrikstad med vårt Future Living konsept. Stikkord for Verksbyen er solenergi, smarthusteknologi og spektakulære uteområder.

 

Lilja M H Guthu
Lilja er markeds- og kundeansvarlig i Arca Nova Bolig

Se også

Bilder av Verksbyen juni 2019

Av Ole Martin Wahlberg • juni 28, 2019
Vi tok i dag noen nye dronebilder av Verksbyen. I Verksbyen bygger vi nå delprosjektet Verkshagen og Capj...
Les videre

Pendle fra Fredrikstad til Oslo?

Av Thomas S. Hansen • juni 26, 2019
Fredrikstad har mange kvaliteter å by på som kan gjøre byen til et fristende bosted for mange med jobb i ...
Les videre

Eksklusive uteområder i Capjon Park

Av Thomas S. Hansen • juni 25, 2019
I det innovative leilighetsprosjektet Capjon Park kommer det vakre fellesparker, idylliske hager og kosel...
Les videre