<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

3 måter å vise bilder fra telefon på TV

Mobilkameraene blir bare bedre og bedre. Bildene fra din nye smarttelefon er i langt høyere oppløsning og kvalitet enn hva mobilskjermen ofte evner å vise frem. Dette er synd - for de flotte bildene dine fortjener å vises frem på en stor og bra skjerm! Og hva er ikke da bedre enn å vise bilder fra telefonen på TVen? Eller vise bilder fra iPad på TV? Her får du 3 enkle måter å vise blinkskuddene tatt med telefonen på TV!

 

vise bilder fra iphone på tv

 Det har aldri før vært enklere å ta flotte bilder! 

1. Stream bildene trådløst

For deg som har iPhone har du et åpenbart alternativ. Det er også det foreslåtte alternativet til Apple, nemlig en Apple TV.  Med en Apple TV koblet til TVen din er det bare å åpne bildene på telefonen din og klikke på knappenios9-phone-voicemail-share-icon   og så på knappen "Air Play".  Vipps - så har du bildene på TVen din og du kan enkelt bla mellom de.

For deg som har Android kan du kjøpe en Chromecast, det er en relativt rimelig sak som er enkel å sette opp. Tilnærmingen på Android for å vise bildene på Chromecast er helt lik som beskrevet ovenfor.

Dersom du har en iPhone, men ikke ønsker å investere i en Apple TV, kan du faktisk også bruke en Chromecast til å vise bildene fra telefonen. Men da må du laste ned en app fra App Store som støtter Chromecast. En app du kan laste ned er appen "Plex", den gjør dette for deg på en enkel og intuitiv måte.

vise bilder fra telefon på tv

 Blinkskuddene dine gjør seg utvilsomt best på en stor skjerm.

2. Vis bildene via datamaskinen

Dette er en metode som heller ikke er så vanskelig, men den er litt mer omstendig. Du må først overføre bildene fra telefonen til dataen din, for deretter å koble dataen til TV-en. Dersom ikke bildene fra telefonen din overføres automatisk fra telefonen til dataen, kan du gjøre dette manuelt ved å koble en USB kabel fra telefonen til dataen (akkurat som om telefonen var et vanlig digitalkamera) og starte overføringen.

Når du så har bildene liggende på datamaskinen din trenger du en skjermkabel mellom dataen og TVen din for å få opp skjermbildet til dataen på TVen. Dette er gjerne en HDMI-kabel, samme type kabel som går fra dekoderen til TVen din. Hvis du ikke vet hva slags skjermkabel du trenger kan du bare ta med dataen til en elektronikkbutikk og si at du trenger en kabel for å koble dataen til TVen.

(Tips: Du kan faktisk kombinere alternativ 1 og 2. I stedet for å koble dataen til TVen med en kabel, kan du nå streame bildene fra dataen til TVen. Dette er dog litt mer komplisert, men likevel fullt mulig!)

vise bilder fra pc på tv

Når man først har koblet til dataen til TVen blir man ofte sittende en stund å bla i bildene.

3. Bruk smart-TV-funksjonen på TVen

De fleste TVer leveres i dag med innebygd SMART-TV. Du har kanskje kommet borti knappen på fjernkontrollen som brått viser et skjermbilde med apper som Netflix, NRK, TV 2 Sumo og NRK Super? Det er TVens smart-tv funksjon.

For deg som har Android kan du streame bildene dine direkte fra bilde-appen til TVens smart-TV funksjon. Dette er helt lik prosedyre som hvis du skulle streame til Chromecast (les alt. 1). Apple-enheter har ikke uten videre støtte for å streame bider til TVens smart-TV funksjon, men ved bruk av appen "Plex" kan også du med iPhone-telefon vise bildene fra telefonen på TV ved hjelp av TVens innebygde streaming-mulighet.

Dersom du har en minnepenn liggende, kan man ofte også bruke denne. Legg de bildene du skal vise over på minnepennen via dataen din - og plugg deretter minnepennen direkte inn i TVen. Se etter en USB inngang bak på TVen for å se om dette er mulig.

- - -

I Arca Nova elsker vi ny teknologi. Følg med videre på bloggen her for lignende tips i tiden fremover. Sjekk gjerne ut boligprosjektet vårt Verksbyen - det er en helt ny bydel i Fredrikstad. Verksbyen er faktisk Norges mest innovative og fremtidsrettede boligprosjekt med vårt Future Living konsept. Alle boliger i Verksbyen leveres med solenergi og neste generasjon smarthusteknologi. 

David Isak Hansen
David jobber i Bronova og er godt over gjennomsnittlig interessert i teknologi. Bronova er Arca Nova sin partner for markedsføringstjenester.

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre