<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bilder fra Verksbyen 10. januar 2020

Av Ole Martin Wahlberg • januar 20, 2020
Fredag 10 januar tok vi en ny luftetur med vår drone over Verksbyen. Håper du liker bildene.
Les videre
Alle innlegg

Velkommen til Fredrikstad med Gamlebyen, skjærgårdsperler og byferger

Fredrikstad er en rolig by uten storbyens stress og mas, som likevel har mange opplevelser å tilby. Det er byen som er omkranset av skog, mark og en fantastisk skjærgård. Det er byen som har et sentrum i stor utvikling og en levende kulturscene. Folk flest i Fredrikstad er patrioter på sin hals og stolte av byen sin.

Norges mest attraktive by

I 2017 ble vi kåret til Norges mest attraktive by å bo i! Vi som bor i byen har jo visst dette i mange år, men det var likevel moro å gå til topps i denne kåringen. At-på-til stakk vi avgårde med seieren som årets bysentrum i Norge. Under forteller Sentrumsleder i Fredrikstad, Line Jeppesen mer om hva Fredrikstad er for henne, og planer de har for byen og sentrum i tiden som kommer.

 

 

 

Gratis byferge

Fra Verksbyen har du direkte tilgang på vakre Glommastien og en perfekt mulighet for en liten spaser- eller sykkeltur bort til Gamlebyen, hvor du har gratis ferge til sentrum, enten om du vil rett over til togstasjonen, nærmere bryggen, til stadion (FFK så klart), Isegran eller Gressvik.

Nordens best bevarte festningsby

Her i byen er vi så heldige å ha “to byer”, nye- og Gamle Fredrikstad. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby, med sjarmerende spesialforretninger, koselige kaféer og spisesteder.

gamlebyen fredrikstad festningsbyFra den nye bydelen Verksbyen kan du gå eller sykle Glommastien bort til Gamlebyen - dette er en flott tur som kun tar ca. 12 min på sykkel. Når du er fremme i Gamlebyen kan du nyte stillheten og roen ved "å tælle på vollane", mate ender, rusle rundt i de flotte forretningene eller ta fergen (gratis) over til sentrum, enten om du vil til toget eller til butikkene i sentrum.

vollane vollene fredrikstadSkjærgårdsperler og marka

Fredrikstad ligger godt plassert mellom marka og skjærgården. Marka har flotte turområder som egner seg godt til skiturer på klare vinterdager og gå - joggeturer når snøen er borte. På sommeren, er det mange som tar fritidsbåter ut til holmene eller finner seg en strand for å slappe av. Det er mange flotte strender og bademuligheter i Fredrikstad. Gode eksempler på populære badeplasser er Humlekjær i Torsnes, Foten eller en av de mange flotte strendene på Hvaler. 

Kulturscener

Fredrikstad har i mange år hatt et rikt kulturliv og dette har ekspandert stort også de siste årene. Byen har flotte kulturscener i sentrum, Norges beste kino (flere år på rad), Båthusteateret på Kråkerøy og et yrende kulturliv med Kulturhuset og Månefestivalen i Gamlebyen, på Østsiden av Fredrikstad. Tidligere var Fredrikstad mer en sommerby som kunne føles litt mindre levende på vinteren, men gode kulturtilbud året igjennom er med på å gjøre Fredrikstad til en levende by - vinter som sommer.

fredrikstad sentrum kveldstid kafferbrennerietDet er mange flotte spiseplasser og kaféer i Fredrikstad sentrum. 

Norges mest innovative boligprosjekt: Verksbyen

Gjennom de siste 20 årene har vi i Arca Nova stått for flere spennende boligprosjekter her i Fredrikstad. Med stolthet kan jeg også fortelle at vi har utviklet Norges mest innovative boligprosjekt, og det i Fredrikstad! Jeg snakker om den nye, smarte og grønne bydelen Verksbyen. Her vil de i løpet av de kommende årene kommer over 1500 boliger med Future Living standard og veldig flotte uteområder. 

Vi er allerede godt igang med byggingen av bydelen og vi inviterer deg som vil vite mer om de nye boligene å skrive deg på opp på vår interesseliste for prosjektet, eller book et uforpliktende møte med vår salgsansvarlig Thomas her.
verksbyen mer info

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig.

Se også

Bilder fra Verksbyen 10. januar 2020

Av Ole Martin Wahlberg • januar 20, 2020
Fredag 10 januar tok vi en ny luftetur med vår drone over Verksbyen. Håper du liker bildene.
Les videre

Julebrev fra Arca Nova - Julen 2019

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2019
Nå er det endelig tiden for å ønske god jul og jeg sender ut den årlige julehilsenen fra Arca Nova. Vi er...
Les videre

Småbarnsfamilie i 2020: Velge nytt hus eller ny leilighet?

Av Markus Branum • desember 20, 2019
Familien Palmquist Kinn har en hektisk hverdag med småbarn og var på jakt etter ny bolig. De valgte å kjø...
Les videre