<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredriks...
Les videre
Alle innlegg

Småbarnsfamilie i 2020: Velge nytt hus eller ny leilighet?

Familien Palmquist Kinn har en hektisk hverdag med småbarn og var på jakt etter ny bolig. De valgte å kjøpe leilighet fremfor hus. Vi har besøkt dem for å finne ut hvorfor.

Familien Palmquist Kinn
Korte fakta om familien Palmquist Kinn


De er en familie på 3 som spiser taco på fredager og som snart er 4 ;)

  • Daniel Kinn (34 år): Senior prosjektleder i PwC, liker hjemmelaget pizza samt trening, gaming og fotball.
  • Maren Palmquist (32 år): Jordmor på føde- og barneavdelingen på Kalnes, liker asiatisk mat samt være med venner, familie og trening.
  • og lille Iver (2,5 år): Gravemaskinfører i sandkassa i barnehagen, liker kyllingwok samt gravemaskiner. 

 

Vi har tatt turen til en hyggelig familie som har kjøpt leilighet av oss. Maren og Daniel har gjort et litt utradisjonelt valg, nemlig å flytte i leilighet som barnefamilie. Vi var veldig spent på hvordan de syntes det var å bo i leilighet med småbarn, og høre hvilke erfaringer de har gjort seg. De har bodd der om lag ett år nå, og det virker som de trives. De venter allerede sitt andre barn.

Det første som møter oss bak døren når vi ankommer Røysåsen er lille Iver på 2 og et halvt år. Vi skjønner fort at han ikke var helt fornøyd, men det var i grunn ikke så rart, han får nemlig ikke lov til å tømme den store kurven med Duplo utover stuegulvet til mamma. Mamma Maren har nemlig gitt klar beskjed om at Duploen må vente til etter vi er ferdig med å ta bilder av dem, og den flotte leiligheten som er ryddet og vasket.

 

B88A9604

Stuen

Etter å ha tatt noen bilder og fått en oppvisning av alle gravemaskinene til Iver, ble humøret til Iver straks mye bedre når han endelig kunne tømme den store kurven med Duplo utover gulvet i stua.

 

B88A9676

Iver leker med Duplo

Maren og Daniel har bodd sammen i leilighet i Oslo siden 2012. Etter å ha fått sitt første barn ønsket de å flytte. De var på vei inn i en ny epoke og ville bo nærmere besteforeldre og familien. De bestemte seg da for å flytte ut av Oslo, men følte seg allikevel ikke ferdige med å bo i leilighet. Det var veldig behagelig å bo på denne måten. Å slippe å beise huset, klippe gresset og bruke fritiden på vedlikehold var ikke særlig lokkende. Så lenge de klarte å finne en leilighet med ryddige forhold, ville de veldig gjerne bo slik, og nettopp dette følte de at de fant i vårt boligprosjekt.

Utenfor de store byene er det veldig «mainstream» å flytte i hus når man får barn. Familien Palmquist Kinn har som barnefamilie gått mot strømmen og kjøpt seg en ny leilighet isteden. Deres valg er for folk utenfor Oslogryten litt utradisjonelt. 

"Vi hadde et vennepar her i Moss som bodde i leilighet. De hadde det veldig fint, og da tenkte vi; Det er jo fult mulig å finne en fin leilighet utenfor Oslo også. Så da startet vi å se etter leilighet."
- Daniel.

De forteller at den aller viktigste årsaken til hvorfor de valgte leilighet og ikke hus, er tidsklemma.

- Hvis du har en hektisk hverdag og vil bruke den tiden du har igjen med familie og venner, så blir hverdagen mye enklere om man bor i leilighet. Vi slipper å bruke helgene på å male huset eller å rake løv. Vi drar på cafe, går turer i skogen, besøker besteforeldre og spiller fotball med Iver på Ekholt, vi gjør sånne ting isteden. Jeg bruker mye tid på jobb, og ønsker derfor ikke bruke all fritid på hus og vedlikehold, forteller Maren og Daniel. I en hektisk hverdag blir tiden vi har sammen dyrebar, legger de til.

B88A9610Når de hadde bestemt seg for at det var leilighet de ville ha, så kom de frem til 5 punkter som var viktige for dem. 

Plassering

"Plassering må være praktisk. Vi har behov for å komme oss raskt til og fra jobb uten å stå mye i kø. Vi kan smette lett ut til E6 å komme oss enkelt både til Kalnes og Oslo. Veien til toget er heller ikke særlig lang. Samtidig som det er fine uteområder man kan gå tur i rundt oss"
- Daniel.

Planløsning

"Planløsning er veldig viktig! Det er mange store leiligheter på markedet, men de må passe vår livssituasjon, så 3 soverom med en stor stue var et «must» for oss." 
- Maren.

Fremoverlent prosjekt

"Vi så etter et fremoverlent prosjekt, hvor man satset litt. Det er veldig spennende at solenergi blir utnyttet, og at prosjektet føles eksklusivt. Det føles ut som man har lagt litt mer energi å utarbeide dette prosjektet enn hva som er vanlig." 
- Daniel.

Tilvalg

"Noe annet vi var bevist på var åpenheten til tilvalg. Vi var vant med at de store utbyggerne i Oslo var ganske rigide på tilvalg og endringer. Hvis det ikke hadde vært mulig å gjøre en del personlige tilvalg ville nok ikke vi kjøpt her, dette ville nok vært en deal breaker. Dette var noe av det første vi spurte om. Så hva vi fikk til her med kjøkken blant annet er vi veldig fornøyd med."
- Maren

kollasjNy leilighet med tilvalg etter kundens ønsker

Barnevennlig

Leiligheten må være barnevennlig. Følgende er viktige punkter for oss, forteller Maren:

  • Barnevennlig uteområder
  • Nærhet til skole og barnehage
  • Gode lekeplasser i nærheten.
  • Vaskerom
  • Nok benkeplass på kjøkken og bad.
  • Alt på ett plan- Her har vi god oversikt!

Deres siste punkt gjaldt å ha alt på ett plan. Med småbarn trenger de ikke uroe seg over at barna skal leke eller falle ned trappen. Leiligheten deres har åpen stue/kjøkkenløsning, med balkong og hage på utsiden av stuen. I tillegg er soverommene, vaskerommet og badet lett tilgjengelig fra stuen i samme etasje, noe de synes forenkler hverdagen deres.

 

B88A9600

Kjøkken

B88A9655

Barnesoverom

Etter å ha bodd i leiligheten ett år, ville de ha kjøpt leiligheten om igjen? Det ville de! De kunne gjerne kjøpt samme bolig igjen og trives veldig godt her.

Lille Iver smiler fortsatt i duplohavet på stuegulvet til mamma. Samtidig som han forsiktig lurer til seg små melkerullbiter fra stuebordet, mens jeg oppholder mamma og pappa med spørsmål. Med det takker vi for oss og kaffen.

 

Markus Branum
Markus Branum jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig. I tillegg til å være en av de aller først som kjøpte bolig i Verksbyen er han aller mest kjent for sitt store smil og behjelpelige væremåte.

Se også

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

Av Thomas S. Hansen • mars 3, 2021
I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år ...
Les videre

Verket - et nytt felt på nordsiden av Verksparken

Av Thomas S. Hansen • februar 12, 2021
Meget stor dag! 12 februar var veldig stor dag for Verksbyen og Arca Nova. Detaljreguleringen for 430 nye...
Les videre