<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Arca Nova viser vei i det grønne skiftet for byggebransjen

Av Ruben Dahl Hansen • juli 4, 2022
Arca Nova ønsker å være en pioner i den skandinaviske byggeindustrien og bli en ledende aktør som presser på for mer bærekraftige byggestandarder. Dette viser vi i Verksbyen.
Les videre
Alle innlegg

Restauranter, kaféer og kultur i Fredrikstad

Fredrikstad er en nydelig by å bo i med alt den har å by på av kulturliv, handelssteder, kaféer og restauranter. Byen med sitt rolige og behagelige tempo har noe for enhver smak. 


Brygga i Fredrikstad

Brygga i Fredrikstad er godt besøkt. Vi har et godt utvalg av spisesteder og utesteder bortover brygga, og når deilig mat og drikke er inntatt er det godt å kunne sette seg på fergen hjemover. Byfergen er gratis og går hvert 20. minutt fra sentrum til Østsiden, Gressvik og Kråkerøy. Dette er et supert tiltak som er med på å gi Fredrikstad en tydeligere miljøprofil, mindre biler i sentrum og samtidig er det jo "ille koselig å putre langs ælva i færja".

Brygga

Brygga i Fredrikstad med Litteraturhuset og Restaurant Fabel på venstre side.

 

Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant

Visste du at Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant ligger i Fredrikstad? Ingeborg og Tobias driver Restaurant Slippen og har løftet frem restauranten, til å bli byens, til og med Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant. Ingeborg og Tobias er begge innflyttere og kom hit til byen for snart 6 år siden. De har tidligere jobbet i flere store verdensbyer og var begge en tur innom Oslo før de kom til Fredrikstad. Tobias Gustavsson fra Åhus i Sverige og Ingeborg Nygaard fra Arnøya i Nord-Troms trives så godt i Fredrikstad at her har de valgt å bli. Familien har doblet seg de siste par årene fra 2 til 4 og de har helt klart slått rot her i Fredrikstad. Det tror jeg alle som er glade i å ta seg et godt måltid langs brygga er veldig fornøyde med.

Ingeborg&Tobias

Eiere og drivere av Restaurant Slippen - Tobias og Ingeborg 

Spesialforretninger & kafeér

Vi har også et godt utvalg av spesialforretninger her i byen, som Italienske delikatesser hos Cosimo, de deiligste søte (og noen salte) fristelser hos Choco Loco. Vi tok en prat med sentrumsleder i Fredrikstad Line Jeppesen som kunne fortelle oss at det i løpet av 2019 kommer en oppgradering av både Stortorvet og Dampskipsbrygga. Vi ser Fredrikstad vokse frem og stadig bli en mer dynamisk by som dekker de fleste behov. Stortorvet kommer til å bli et eget mattorg med spesialforretninger innen mat og spisesteder.

Tidligere var det få cafeér å besøke her i Fredrikstad, men takket være godt arbeid fra engasjerte og dyktige folk i sentrum, har vi hatt en fantastisk utvikling på butikkmiksen her i byen, som også har vært med på å gi oss store og proffe kjede-cafeér som Espressohouse og Kaffebrenneriet. Dette i tillegg til flere små, sjarmerende cafeér langs gågata.

 

Gågata

Gågata i Fredrikstad, strekker seg hele veien fra Torvbyen kjøpesenter og bort til Fredrikstad Kino. De siste årene har gågaten fått et betydelig løft, fra å være ganske stille til tider til å bli det den er i dag. Her har vi mange spennende butikker, alt fra de store kjedene som bla. H&M, Weekday, Monkey ++ og til de litt mer eksklusive som Lykke , Domino Interiør og Dis Design + mange, mange flere. Vi har tatt en prat med noen av dem som driver butikk i gågata om livet der og deres forhold til Fredrikstad.

 

 
 

Kulturscener i Fredrikstad

Kulturlivet i Fredrikstad har tidligere vært synonymt med revy, som Raymond og 3 Kæll. Kællane står fortsatt for underholdning på Båthuset Scene hver sommer, og klinker til med juleshow også. Fredrikstad har dog blitt så mye mer! Kulturlivet i Fredrikstad blomstrer med mange spennende konsertopplevelser, både ute og inne. Månefestivalen er et fast innslag i juli hvert år. Med hovedscene midt i Gamlebyen og flere småscener rundt om i vår gamle by må dette være norges koseligste musikkfestival.

Det er ikke bare på sommeren det skjer ting i Fredrikstad, med St. Croix, Blå Grotte, Speilet, Båthuset Scene og Kulturhuset har vi et levende kulturliv året igjennom. Dette uansett om dere foretrekker teater (deriblant mange gode barneteater i byen), konserter, show eller film. Fredrikstad er så heldige å ha Norges beste Kino (vunnet prisen nå 10 år på rad) og en sjarmerende bakgårdskino i Gamlebyen som viser herlige klassikere fra tid til annen.

En ny bydel i Fredrikstad vokser frem

Så kan vi konkludere med at Fredrikstad er en by i utvikling - det er mye spennende har skjedd, spesielt de siste årene, og planene for fremtiden er mange, store og flotte. Vi i Arca Nova er glade for å kunne vokse frem akkurat her. Vi har spennende prosjekter i flere byer, men vårt hovedkontor, og vårt største og mest innovative boligprosjekt hittil er i Fredrikstad: Verksbyen - en helt ny bydel med over 1500 boliger.

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig.

Se også

Arca Nova viser vei i det grønne skiftet for byggebransjen

Av Ruben Dahl Hansen • juli 4, 2022
Arca Nova ønsker å være en pioner i den skandinaviske byggeindustrien og bli en ledende aktør som presser...
Les videre

Julebrev 2021

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2021
Det er svært mange aktører i sving når et bygg skal reise seg. Det er som et symfoniorkester av alle tekn...
Les videre

Stillingsannonse Grunnarbeider - hjelpearbeider

Av Thor Ivar Grønli • november 3, 2021
Vi har mange prosjekter på gang og er i behov av å styrke vår maskin og anleggsavdeling. Vi søker grunnar...
Les videre