<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Pendlerbyen Fredrikstad

For mange er drømmen å bo i en vakker by som Fredrikstad, og samtidig ha en spennende jobb i en storby. Med gode muligheter for tog-pendling på den oppgraderte Østfoldbanen, og E6 som tar deg inn til Oslo på drøye timen - ligger Fredrikstad godt plassert, og er uten tvil en pendlerby. I tillegg har byen nærheten til Rygge Sivile Lufthavn, som etter planen skal åpne igjen i løpet av kort tid. Flyplassen gjør også flere av de større byene i Norge, og ellers i Europa egnede byer å pendle til.

 


Fra Fredrikstad til Oslo på grønn strøm fra husveggen

Fra Fredrikstad til Oslo har E6 fire felt hele veien, og tar deg inn til hovedstaden på ca. en time. Det er gode inn-og utfarter fra byen, både til Oslo og Sverige, slik at pendling med bil går så knirkefritt som det bare kan. Skulle du befinne deg i vår nye Future Living bydel, Verksbyen, i Fredrikstad, kommer du kjapt ut på E6 uten å måtte passere noen av bommene, som nå er på vei opp rundt byen. Du kan også lade opp EL-bilen på rett husveggen, med energi fra solen og kjøre strake veien inn til Oslo på grønn strøm, det er bra det!Det går også hyppig busser, som  kjører E6 for å ta deg så raskt som mulig inn til hovedstaden. Nettbuss, Flybussen og Timeekspressen sørger sammen for avganger hvert 30. minutt.

 

RyggeFlyplass1Rygge Sivile Lufthavn våkner til live igjen i løpet av 2018/19

En snau halvtime til nærmeste flyplass

Rygge Sivile Lufthavn ble åpnet med brask og bram i 2007, dessverre ble all drift lagt ned på flyplassen 29. oktober 2016. Etter et sterkt ønske fra publikum kjøpte Investeringsselskapet Jotunfjell Partners AS opp alle aksjer i eierselskapet Rygge Sivile Lufthavn AS i april i år, og har som mål om å gjenåpne flyplassen i løpet av 2018 eller 2019. Det er virkelig gode pendler-nyheter! Om du skal avgårde til møte i London, Bergen eller Berlin - har du i underkant av 30 min kjøring til den flotte flyplassen på Rygge. For ikke å snakke om helgeturene til storbyer eller familieferien til syden. ”Ille deilig” med en flyplass så nærme, men samtidig såpass langt borte at du slipper flygningene rett over hustakene.
TogpendlereFredrikstad

Morgenpendlere på Fredrikstad Stasjon

Helgrønn reise med NSB

Reis grønt og miljøvennlig med Østfoldbanen, mellom Oslo S og Fredrikstad. Flere av avgangene går også til Göteborg som ligger to og en halv time fra Fredrikstad. Toget har hyppige avganger og kjører cirka hver time på dagtid. Det er godt med parkeringsplasser tilhørende togstasjonen i Fredrikstad, men også fergeleie og busstopp rett ved stasjonen, som gjør det enkelt å bruke kollektivt fra husdøra og helt frem til jobben.Togturen inn til hovedstaden tar litt over 1 time, med wifi ombord har du gode muligheter for å jobbe på vei inn til jobben. Eller sette deg godt tilrette på en stillevogn og nyte stillheten og roen en times tid før en hektisk arbeidsdag starter.

Strekningen Fredrikstad-Oslo er under detaljplanlegging og hele ruten forventes stå ferdig til 2024. Dette vil føre til nesten halvering av reisetiden.

“Jeg pendler til Oslo fra Fredrikstad på grunn av jobb, og reisen tar rett i overkant av en time. Togturen brukes stort sett til å slappe av med musikk og serier, men noen ganger er det også godt å få gjort jobbet litt på veien.”

Benedicte Andersen, jurist i UDI og dagspendler med NSB

Jon-Ivar Nygård - Ordfører i Fredrikstad

Hvorfor pendle fra Fredrikstad tenker du kanskje? Vi har tatt en prat med Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård om byen og kommunen Fredrikstad. Se filmen her for å se hvilke sider Jon-Ivar trekker frem om Fredrikstad - Norges mest attraktive by.

 

 

 

Emigrere til Fredrikstad?

Sammenlignet med byer som Oslo med svært høye boligpriser kan Fredrikstad friste med lavere boligpriser, nærhet til sjøen og skogen, et variert og godt kulturliv, trygge gode oppvekstvilkår og gode pendelermuligheter. Om du skulle være på boligjakt i vakre Fredrikstad. Ta en titt på vårt spennende, grønne og innovative boligprosjekt Verksbyen - den nye bydelen i Fredrikstad.

 

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre