<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Leilighetskjøpere blir stadig yngre

I disse dager flytter 30 familier inn i sine nye boliger i leilighetsprosjektet Capjon Park. For noen år siden ville dette vært for det meste eldre kjøpere, men leilighetskjøperen i Fredrikstad har blitt dramatisk mye yngre.

IMG_6320Denne hyggelige familien med en ukes gammel baby flyttet denne uken inn i Capjon Park

Snittalderen synker drastisk

Snittalderen på de 50 siste leilighetskjøperne i Capjon Park er 57,2 år. Vi snakker ikke da 57+, i den forstand at alle kjøpere er over 57 år. Det er SNITTET som er 57 år. Det er et meget hyggelig tall. I det tallet er det flere svært spreke og godt voksne pensjonister som drar snittet opp, kombinert med mange unge kjøpere som drar snittet ned. I denne miksen finner vi også småbarnsforeldre og noen få tenåringsforeldre, samt single og senior kjøpere. I alt er det en godt variert aldersgruppe som kjøper nye leiligheter. Dette gir et godt bomiljø som alle aldersgrupper setter pris på. 

Fordeling av leilighetskjøpere Capjon Park (2020-2021)-1Graf som viser aldersfordeling av de 50 siste kjøperne i Capjon Park (i 2020 og 2021)

Helt nye kjøpergrupper

Når vi deler tallene opp, så ser vi at de som er i tjue-årene utgjør 12% av kjøperne. De i tretti-årene utgjør 10%, mens de i førti-årene utgjør 6%. Dette er nye kjøpergrupper som tidligere ikke kjøpte nye leiligheter. Kjøpere i femti-årene er også en ny og viktig kjøpergruppe da de utgjør så mye som 20%. På tidligere leilighetsprosjekter har de aller fleste kjøperne vært over 60 år. Slik er det ikke lenger, men fremdeles er de eldre den viktigste kjøpegruppen. 

Capjon Park og vannspeiletCapjon Park med fokus på uteområder tiltrekker seg nye kjøpergrupper 

Vi tror dette viser en ny trend hvor stadig yngre mennesker og nyetablerte familier kjøper leiligheter. Samtidig er dette også noe vi har satset aktivt på, da vi har brukt betydelige ressurser på uteområder og ny teknologi som smarthus, som tiltrekker seg barnefamilier og «Tesla-kjøpere». Vi har blant annet bygd Norges største lekeplass for et boligprosjekt, en terrengsykkelbane og flere små nærlekeplasser for de minste barna nærme boligene. Inne i boligen styrer du alt med smarthusappen og på taket produseres det strøm.

Lekeplass nr 2 - VerksparkenVerksparken med store uteområder for familier tiltrekker seg nye kjøpergrupper til leiligheter

Det er ikke bare barnefamiliene som trives i parken. Det gjør også de eldre. Her går de på tur og nyter utsikten og freden på de mange benkene som er rundt omkring i parken. For de som ønsker å trene, er det også et eget treningsområde med cross-fit apparater.

Hva skjer med førtiåringene?

Den minste kjøpegruppen for leiligheter er de som er i førti-årene, og de er ofte typisk tenåringsforeldre. Til nå har man ikke funnet mange boligprosjekter som har vært tilrettelagt for denne gruppen. Vi har solgt 100 eneboliger og rekkehus de siste årene, hvor mange var til tenåringsforeldre. Vi har kartlagt deres behov kombinert med endringer som skjer i tiden. Med den kunnskapen har vi tegnet leiligheter over 2 plan med svært store uteområder, flere oppholdsrom og fellesområder. Vi tror denne gruppen kommer til å utgjøre en større del av kjøperne av leiligheter i nær fremtid. Vi tror flere og flere i førtiårene kunne tenke seg en leilighet hvor de bare kan låse døra, nyte fritiden og ikke tenke på boligen sin. Vårt neste prosjekt med nye boliger tror vi at vil passe kjøpere i førtiårene godt. Dette prosjektet heter Verket Atrium og kommer snart for salg. 

Verket Atrium - Bygg A - Hele vest fasaden_tilfrontVerket Atrium består av "stablede rekkehus" og er lagd for moderne familier. 

Verket Atrium består av 127 nye leiligheter, hvor det første salgstrinnet er utviklet med tanke på familier og yngre kjøpere. 

Er du på jakt etter leilighet eller lurer på om en ny leilighet kan være noe for deg, så er du hjertelig velkommen til å booke et møte med oss. 

 

Thomas S. Hansen
Thomas er salgsansvarlig i Arca Nova.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre