<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bilder fra Verksbyen 10. januar 2020

Av Ole Martin Wahlberg • januar 20, 2020
Fredag 10 januar tok vi en ny luftetur med vår drone over Verksbyen. Håper du liker bildene.
Les videre
Alle innlegg

Noen koselige kaféer du bør besøke i Fredrikstad

Fredrikstad får stadig en mer spennende miks av restauranter, kaféer og kulturliv. Her har du noen koselige kaféer du burde besøke i Fredrikstad.


Mormors Café

Mormors Café er en svært populær kafé i midt i hjertet av Gamlebyen i Fredrikstad. Her kan du få deilige bakverk, kaker og lunsjretter. For mange som bor i Fredrikstad er Mormors Café en favoritt. 

Gamlebyen Konditori

Kun noen få meter fra Mormors Cafe finner man Gamlebyen konditori. Det er en koselig café hvor det er lett å la seg friste fra en av de mange varene i disken. Dette er et fint sted å ta med både barnebarn og venner en fin formiddag. 

B88A7899
B88A7900

Magasinet

Magasinet har frem til nå bare vært åpent om sommeren. Du finner kaféen på det historiske stedet Isegran. For å komme hit kan du for eksempel bruke fergen som kommer fra enten Gamlebyen eller sentrum. Her serverer de gode måltider, som ikke er så dyrt priset.

magasinet og mormors-3

Eierne av Magasinet har nylig kjøpt inn den største vedfyrte grillen i Nord-Europa. Her kan kjøtt grilles på 110-130 grader i mellom 7-20 timer. Ved enkelte anledninger vil det serveres mat fra grillen på Magasinet. Følg med på deres Facebook-side for å se deres planer for sommeren og når grillen vil være i bruk. 

magasinet og mormors-4

Espresso House

Om du ønsker en pause fra shoppingen i Fredrikstad sentrum eller trenger et sted for lunsjpausen så kan Espresso house anbefales. Kaffebaren ligger midt mellom Torvbyen kjøpesenter og Fisketorget i sentrum. Espresso House har siden 1996 vokst seg til å bli Nordens største kaffebarkjede med over 400 kaffebarer fordelt på 5 land. Interiøret i kaffebaren er veldig kult med et variert utvalg av sitteplasser, alt fra barkrakker til dype gode stoler.  De har også høyhastighets gratis internett.

B88A7801
B88A7808

Greenhouse Økomat

Greenhouse Økomat er en urban og økologisk café med ekte Grünerløkka følelse. Caféen er plassert midt i gågata i Fredrikstad. I kaféen spilles det musikk, det serveres og selges økologisk mat mens du nyter den urbane stemningen. I vinter måtte de stenge ned butikken på grunn av brann i nabobygningen. Siden de måtte holde stengt i noen måneder brukte de anledningen til å pusse opp, det er blitt veldig fint der!

B88A7810
B88A7817

Café Magenta

Som med Mormors Cafe, finner du også Magenta i Gamlebyen. Her er det både inne og uteservering. Menyen er nokså variert, med alt fra mat til kaffe og kaker. Caféen finner du i bygget som blir omtalt som «det gamle slaveriet». Fra 1731 og frem til 1848 ble bygningen brukt som slaveri, nå i senere tid derimot er bygningen brukt som atelierer, noe kaféen bærer preg av i dag. Caféen er lun og hyggelig og bærer sterkt preg av at dens lokasjon i Gamlebyen. Ønsker du å oppleve gamle bygninger og føle på Gamlebyens gamle historie er dette stedet å dra.

B88A7911
B88A7913

Da gjelder det bare å sette av tid i kalenderen og invitere med en venn eller familie på kafébesøk!

Følg oss gjerne på vår Facebook side for å holde deg oppdatert om boligmarkedet i Fredrikstad og våre Future Living boligprosjekter.

Markus Branum
Markus Branum jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig. I tillegg til å være en av de aller først som kjøpte bolig i Verksbyen er han aller mest kjent for sitt store smil og behjelpelige væremåte.

Se også

Bilder fra Verksbyen 10. januar 2020

Av Ole Martin Wahlberg • januar 20, 2020
Fredag 10 januar tok vi en ny luftetur med vår drone over Verksbyen. Håper du liker bildene.
Les videre

Julebrev fra Arca Nova - Julen 2019

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2019
Nå er det endelig tiden for å ønske god jul og jeg sender ut den årlige julehilsenen fra Arca Nova. Vi er...
Les videre

Småbarnsfamilie i 2020: Velge nytt hus eller ny leilighet?

Av Markus Branum • desember 20, 2019
Familien Palmquist Kinn har en hektisk hverdag med småbarn og var på jakt etter ny bolig. De valgte å kjø...
Les videre