<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Konseptutredning Verksbyen - se film!

Torsdag 24. mai 2018 gikk startskuddet for vår workshop: Konseptutredning Energisystem  Verksbyen. Dette er en workshop vi arrangerer i samarbeid med Multiconsult Oslo, som vil pågå frem til starten av november i år. Poenget med denne workshopen, er å tenke kreativt og løsnings-orientert rundt muligheter for bedre utnyttelse av energi, både fra et økonomisk og et miljøperspektiv. Trykk deg inn under her, og se film fra denne første workshopen i Konseptutredning Enerigisystem Verksbyen.

Wistia video thumbnail
 
 

 

En introduksjon av Verksbyen-prosjektet
Første workshopen i dette prosjektet ble avholdt på Litteraturhuset i Fredrikstad. Vår konsernsjef Ruben Dahl Hansen stod for en introduksjon av Verksbyen-prosjektet. Før Carl Godager Kaas, Per Filip Lindberg og Marthe Mariussen fra Muliticonsult, sammen med Anders Selstrøm Moe fra LINK Arkitektur, gav oss en god innføring og viste konseptskisser de har jobbet frem til denne utredningen.

Ruben.KonseptutredningRuben Dahl Hansen, Konsernsjef i Arca Nova

Sterkere sammen

Med så mange spennende firmaer og partnere samlet på en plass, ble det gode diskusjoner og nettverking i pausene. Vi har står tro på at vi er sterkere sammen, og gleder oss til å se hvilke spennende ideer og utviklingmuligheter, som kan komme ut av denne konseptutredningen.

 

Mingle.KonseptutviklingMingling og nettverking i pausene

Innlegg fra scenen

Videre av innlegg fra scenen på Litteraturhuset denne dagen, fikk vi en god introduksjon av byfergen fra Runar Helgesen i Fredrikstad Kommune. Runar er ansvarlig traffikkleder for byfergene i Fredrikstad, som i dag består av 6 båter og binder byen vår sammen med gratis ferge hvert 20. minutt  fra morgen til kveld hele året. Et supert tiltak fra kommunen, som fungerer som en forlengelse av sykkelstiene og oppfordrer våre innbyggere til å sette igjen bilen hjemme. Dette er et tilbud som har blitt veldig populært og godt brukt av innbyggerne i Fredrikstad. Vi i Arca Nova håper å komme til en løsning med kommunen, for også å få fergeleie og ferge til byen også fra Verksbyen.

 

SmartEnergi.konseptutredning

Morten Hagen fra Fredrikstad Energi/ Smart Energi

Per Bolstad fra Fredrikstad Fjernvarme gav oss en innføring på status og forutsetninger for fjernvarme i morgendagens boliger. Videre gikk Morten Hagen nærmere inn på mikromarked og rammeverk for Fredrikstad Energi/ Smart Energi, som faktisk var Norges første energiselskap. Og som oss, ikke har tenkt til å stoppe opp og stå fast i gamle spor, men ønsker å være med på det grønne og teknologiske skiftet vi er midt oppe i nå.

Gruppediskusjoner

Etter alle disse inspirerende innleggene fra scenen hadde vi et godt utgangspunkt for å sette oss i tre diskusjon- og arbeidsgrupper for å jobbe sammen for å starte prosesser og se muligheter for mobilitet, effektutjevning og energiforsyning/system. Vi avsluttet med en oppsummering av dagens gruppediskusjoner og prosessene som nå er satt i gang. Vi gleder oss allerede til neste workshop i august.

Thor-Ivar.Konseptutvikling

Thor-Ivar Grønli, Virksomhetsleder i Arca Nova og hans arbeidsgruppe

Ruben-Konseptutvikling

Ruben Dahl Hansen, Konsernsjef i Arca Nova og hans arbeidsgruppe

"Tanken for denne dagen var å samle fagfolk innenfor de temaene vi ønsker å belyse. Målet var å få til en idemyldring for å få på bordet så mange premisser og problemstillinger for det videre arbeidteam-oleet. Og det tror jeg vi klarte godt. I min gruppe – om mobilitet - var det høyt aktivitetsnivå og vi fikk kastet fram mange spennende perspektiver som vi ønsker å belyse nærmere. Mitt inntrykk fra de andre gruppene var at det samme skjedde der. Derfor ble dette en vellykket dag, tettpakket med temaer, innlegg og gode samtaler.Med andre ord, et godt grunnlag for å finne konkrete svar på hvordan visjoner kan omsettes til virkelighet."

Ole Edvin Utaker, Ansvarlig prosjektutvikler i Arca Nova

Stor takk til våre deltakere:

Arca Nova GruppenFredrikstad Energi/Smart EnergiE2U SystemsMulticonsultLINK ArkitekturSmart Innovation NorwayFredrikstad Fjernvarme ASFredrikstad KommuneGriff Arkitektur AS, Zijdemans Consult AS, Fredriksborg ASØstfoldforskning

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre