<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Julebrev fra Arca Nova - julen 2020

Kalenderen viser mandag 21 desember og i går tente vi det fjerde lyset som et tegn på at ventetiden går mot slutten og at det snart er jul. Men på mange måter vet vi at ventetiden fortsetter. Vi venter på at det vanlige livet skal komme tilbake.

God jul fra Arca Nova 3Årets julekort fra Arca Nova - julen 2020

Korona tilpasninger

Mens vi venter, så tar vi en etterlengtet pause nå i julen og erkjenner at den siste tiden har vært vanskelig for mange. Sosial avstand er krevende for oss mennesker og hemmende på mange bedrifter som er avhengig av nærkontakt. Som alle andre har vi måttet koronatilpasse byggeplassene i år, og vi konstaterer at alle våre ansatte og leverandører har gjort en meget bra jobb. Det hadde ikke vært mulig for oss å nå de målene vi har satt for oss, hadde det ikke vært for innsatsen som er blitt gjort på byggeplassene og brakkene rundt omkring. Det har vært en del utfordringer med at personell har måttet gå i karante, men ingen av våre byggeplasser har blitt stengt. Jeg er imponert over fleksibiliteten og tilpasningen som entreprenørene og leverandørene rundt omkring gjør for å sikre at fremdriften fortsetter under pandemien. Her har hele bransjen gjort en veldig bra jobb i krevende tider og vi gir en stor takk til alle våre ansatte og leverandører!

Milepæler i året som har gått

På tross av vanskelige tider, så har det derimot tross alt vært et bra år for oss i Arca Nova. Vi har opplevd flere store milepæler i året som har gått.

Arca Nova Element Arca Nova sin elementfabrikk i Estland

I år ble vår elementfabrikk kåret til årets beste husfabrikk i Estland, som er landet med den største eksport av ferdighus til det europeiske markedet.

Rett før sommeren så ble Verkshagen (med sine 70 boliger) Norges første sameie som er offisielt plusskunde med strømnettet, gjennom en dispensasjon vi har fått fra NVE sammen med våre gode partnere i strømselskapet Smart Energi AS og nettselskapet Norgesnett AS. Plusskundeordningen gjør at kundene mottar solstrøm fra fellesproduserende anlegg, og kan bruke denne strømmen selv og selge overskuddet ut på nettet gjennom vår Future Living satsning.

Verkshagen - sirkel 3

Sirkel 3 i Verkshagen. Alle takflater og noe vegg fasader består av sol installasjoner. 

I november i år nådde vi en annen milepæl i vår Future Living satsning da vi gjennomførte vår første direktesendte demonstrasjon av smarthuset som vi leverer. Her har vi et godt samarbeid med Futurehome og Telia, og vi gleder oss over at Arca Nova fra Fredrikstad er ledende i Norge på smarthusteknologi i nye boliger.

Capjo Park - Futurehome - 1bSmarthus med styring av hele leiligheten er standard i Capjon Park

Og kanskje viktigst, så passerte vi rett før helgen 200 salg i Verksbyen. Som en utbygger er det klart at det er gledelig. Her har vi de to siste årene solgt flest nye eneboliger og rekkehus i Fredrikstad, og i fjor solgte vi flest nye leiligheter i Fredrikstad (med p-kjeller og heis). I år ble vi faktisk slått av OBOS og Begbyåsen som hadde en meget sterk sommer med mange salg i juni og juli. Vi tar til takke med andre plass, og satser på at vi tar tilbake tronen neste år når vi skal lansere to nye delfelter i Verksbyen.

Det som gleder meg mest av alt

Men, blant alle disse milepælene er det noe som personlig gleder meg mest av alt. Og det er å se det mangfoldige og varme livet som har oppstått i Verksbyen og rundt Sorgenfridammen. Vår visjon for Verksbyen er å bygge fremtidens bydel som når FN sitt klimamål. Vårt ønske er at det skal bli en levende ny bydel hvor mennesker trives i sitt hjem og lever ut sine liv.

 

Noen filmklipp fra Verksparken.

Det er stor glede for oss å se alle barna som leker i Verksparken. Og kanskje ekstra hyggelig er det å se alle besteforeldrene som går tur i området, mange med sine barnebarn. Da vi bor i området og og jobber her, så synes vi det er en stor rikdom for oss at Verksbyen er til stor glede for de som bor der, men også for området rundt. Vi ser at det har startet en positiv spiral rundt Verksbyen, hvor mange av naboene har fått betydelig økt verdivurdering og har begynt å pusse opp sine boliger. For en utbygger som oss som er fra Østsiden, så er dette meget hyggelig.

 

Utdeling av kransekaker til våre kunder - julen 2020

Gledelig for hele området

Vi startet opp vårt kontor her på Sellebakk for over 20 år siden og oppdaget hvor strategisk bra dette området var med tanke på fremtiden. På det tidspunktet var arbeiderstrøket på Sorgenfri ansett for å være noe av det mindre attraktive området i Fredrikstad, og mange som ikke var fra Østsiden av Fredrikstad var kritisk til å bosette seg i Sellebakk området. Som tilflyttere forstod vi ikke helt den vurderingen gitt den strategiske plasseringen på området rett utenfor sentrum med kort avstand til Gamlebyen og E6. Siden den gang vi etablerte oss her, har vi jobbet for å skaffe mest mulig tomt her, hvor vi nå har skaffet oss 447 mål tomt på Østsiden. Dette gjør at vi tenker kanskje ikke som en vanlig utbygger. Vår plan har ikke vært å tjene mest mulig penger på et prosjekt, men å utvikle en populær bydel som gjør hele området til Fredrikstads mest attraktive sted å bo. Når vi da ser den store oppussingen som har startet på det som en gang ble kalt arbeiderstrøket på Sorgenfri, og vi hører våre egne kunder kalle området for «det nye Vaterland», så gleder det meg stort. Det er bra for våre kunder, hele området, og naturligvis også for våre tomter som ikke er utviklet ennå.

 

Film om Arca Nova sin visjon

Takk til våre oppdragsgivere, leverandører og kunder

Til alle våre offentlige oppdragsgivere sier vi takk for tilliten, hvor vi har fått være med på skoleoppdrag for både Skiptvet kommune og Fredrikstad kommune. Vi ønsker dere en riktig god jul!

 

Kranselag til ny skole i Skiptvet kommune

En riktig god jul ønskes også alle våre leverandører og kunder. Vi takker for et godt samarbeid i det krevende året som har vært.

Til alle som bor i et hjem fra Arca Nova, så håper vi at julen i deres nye hjem fra oss vil være fylt av glede, felleskap, fred og varme. Vi har gjort vårt ytterste for at alt skal ligge til rette for at dere kan skape nye og gode minner i deres nye hjem fra oss i Arca Nova.

Vi takker også vår gode kollega Arild Aaserud som har gjort og gjør en meget god jobb med å utvikle Østsiden.

God jul og godt nytt år!

Med vennlig hilsen
for Arca Nova Gruppen

Ruben D. Hansen
Konsernleder
Ruben Dahl Hansen
Ruben Dahl Hansen er konsernleder i Arca Nova Gruppen, og er utdannet siviløkonom.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre