<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Julebrev 2021

Det er svært mange aktører i sving når et bygg skal reise seg. Det er som et symfoniorkester av alle tekniske fag, konsulenter, underleverandører, banker og kommunen med mer. Alle skal de spille i harmoni for å bygge et hjem eller en skole.

Det vi alle jobber mot er kvalitet og fornøyde kunder etter en vel gjennomført jobb som har skapt både et hjem, en ferdigstilt skole og andre bygninger. Men også i prosessen høy kvalitet og god gjennomføring for oss selv og alle våre partnere. Vi opplever at selv i et krevende år som 2021 har vært med pandemien, så har dette vært et godt år. Musikken har vært harmonisk og vi håper alle våre leverandører og samarbeidspartnere, tross litt krevende tider, har hatt et fremgangsrikt år i 2021.

Julekort 2021

Våre kunder
Vi opplever stor interesse i markedet for Verksbyen og vår Future Living satsning. Vi har i løpet av året sluttsolgt Løkkeberghagen med 30 nye boliger i rekke, og sluttsolgt de 5 nye boligblokkene i Capjon Park med totalt 134 leiligheter. Et variert og innbydende bomiljø er viktig for oss, og det er veldig gledelig at våre kjøpere er innenfor alle generasjoner.

Vi har startet et forhåndssalg i neste delfelt i Verksbyen ved navn Verket Panorama og Verket Atrium, hvor vi også har solgt veldig bra. Disse to prosjektene finnes foreløpig ikke på finn.no, og vi har i desember startet de første gravearbeidene i Verket.

Vi laget tidligere i år en reportasje med DNB Eiendom om den forandring som har skjedd i boligmarkedet i og rundt Verksbyen. I høst hadde vi sammen med Rema 1000 og våre sponsorer en nabofest i Verksbyen med barnetog, aktiviteter, skuespill, konsert, kveldskino, grilling og servering.

Det gleder oss også stort at skoler og barnehager i nærområdet anvender Verksparken som utfluktssted. I forbindelse med utbygging av Verksbyen, vil det også blitt gjort store nye investeringer i nordenden av Verksparken. 

Stor takk til alle våre kunder for den tillit dere viser oss ved å kjøpe bolig fra oss, og å anbefale oss til deres venner og bekjente.

I vår entreprenørvirksomhet jobber vi også med ulike anbud for det offentlige med blant annet skoler. Vi synes det har vært veldig moro å være med på disse prosjektene, og takker så mye våre offentlige oppdragsgivere for godt samarbeid i disse prosjektene.

Pandemien slipper ikke taket
Mens jeg skriver dette, så sitter jeg som mange andre på hjemmekontor. Pandemien vil ikke slippe taket og vi ser på nyhetene at mange land stenger ned i julen av frykt for smitte. Videre ser vi at  sykehusinnleggelsene øker og at mange er slitne etter flere bølger med smitte-topper. Vi kan ikke annet enn å følge nasjonale retningslinjer og samtidig håpe at pandemien etterhvert vil slippe tak, og kanskje at Omikron kan ende opp med å være en god utvikling av pandemien. 

I byggebransjen har det vært en del utfordringer med at personell har måttet gå i karante, og det har vært og er store forsinkelser i ulike vareleveranser til byggeplassene. Men her har våre leverandører funnet løsninger og ingen av våre kunder har blitt «skade-lidende». Som i fjor er jeg imponert over fleksibiliteten og tilpasningen som entreprenørene og leverandørene rundt omkring gjør for å sikre at fremdriften fortsetter under pandemien. Her har hele bransjen gjort en veldig bra jobb i krevende tider og vi gir en stor takk til alle våre ansatte og leverandører!

Mens alt dette pågår er det med glede vi konstaterer at Norges Bank regner med at økonomien er på vei ut av problemene, og at de utfordringene som oppstår vil den norske regjeringen klare å håndtere. At styringsrenten forsiktig er på vei oppover, er tross alt et sunnhetstegn for den norske økonomien. 

Energikrise - Future Living er svaret
I høst er det kanskje en annen krise som har fått mest oppmerksomhet for mange i Norge. Og det er den varslede energikrisen som stadig kommer nærmere. Hvor skal all energien komme fra når hele samfunnet skal elektrifiseres, og vi skal gå over til fornybar energi?

Energikrisen har lenge vært varslet, og her har vår satsning på solenergi og passivhus blir stadig mer aktuelt. Vi opplever en høy interesse for vår Future Living satsning, både fra kunder, myndigheter, og forskningsmiljøer.

I år har vi blitt med i et stort europeisk bærekrafts-prosjekt som skal forske på hvilke energiløsninger vi skal ha i fremtidens boliger. Prosjektet heter syn.ikia, og de har valgt ut fire ledende og innovative boligprosjekter i Europa som representerer hver sin klimasone. Verksbyen er valgt for den arktiske sonen, og her skal vi demonstrere at vi kan og bør bygge boliger som produserer sitt eget energibehov.

Med dette ønsker vi alle våre kunder, leverandører og samarbeidspartnere en riktig god jul og en fredfull julehøytid, samt et fremgangsrikt godt nytt år!

Arca Nova sin årskavalkade 2021

 

Ruben Dahl Hansen
Ruben Dahl Hansen er konsernleder i Arca Nova Gruppen, og er utdannet siviløkonom.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre