<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Handel og kultur i Fredrikstad

Fredrikstad er en nydelig by å bo i med alt den har å by på av kulturliv, handelssteder, cafeer og restauranter. Denne byen med sitt rolige og behagelige tempo, som også klarer å gi deg en slags storbyfølelse, dekker opp de fleste behov. Vi i Arca Nova kjenner at Fredrikstad er et godt sted å være og vokse for oss som firma. Vi gleder oss stort over å se vårt hovedprosjekt Verksbyen - den nye bydelen i Fredrikstad - vokse frem i disse dager.


Brygga

Brygga i Fredrikstad med Litteraturhuset og Restaurant Fabel på venstre side.

Brygga i Fredrikstad

Brygga i Fredrikstad er godt besøkt. Vi har et godt utvalg av spisesteder og utesteder bortover brygga, og når deilig mat og drikke er inntatt er det godt å kunne sette seg på fergen hjemover. Byfergen er gratis og går hvert 20. minutt fra sentrum til Østsiden, Gressvik og Kråkerøy. Dette er et supert tiltak som er med på å gi Fredrikstad en tydeligere miljøprofil, mindre biler i sentrum og samtidig er det jo "ille koselig å putre langs ælva i færja".

Ingeborg&TobiasEiere og drivere av Restaurant Slippen - Tobias og Ingeborg

Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant

Visste du at Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant ligger i Fredrikstad? Ingeborg og Tobias driver Restaurant Slippen og har løftet frem restauranten, til å bli byens, tilogmed Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant. Ingeborg og Tobias er begge innflyttere og kom hit til byen for snart 6 år siden. De har tidligere jobbet i flere store verdensbyer og var begge en tur innom Oslo før de kom til Fredrikstad. Tobias Gustavsson fra Åhus i Sverige og Ingeborg Nygaard fra Arnøya i Nord-Troms trives så godt i Fredrikstad at her har de valgt å bli. Familien har doblet seg de siste par årene fra 2 til 4 og de har helt klart slått rot her i Fredrikstad. Det tror jeg alle som er glade i å ta seg et godt måltid langs brygga er veldig fornøyde med.

Spesialforretninger & cafeér

Vi har også et godt utvalg av spesialforretninger her i byen, som Italienske delikatesser hos Cosimo , de deiligste søte (og noen salte) fristelser hos Choco Loco. Vi tok en prat med sentrumsleder i Fredrikstad Line Jeppesen som kunne fortelle oss at det i løpet av 2019 kommer en oppgradering av både Stortorvet og Dampskipsbrygga. Vi ser Fredrikstad vokse frem og stadig bli en mer dynamisk by som dekker de fleste behov. Stortorvet kommer til å bli et eget mattorg med spesialforretninger innen mat og spisesteder.Tidligere var det få cafeér å besøke her i Fredrikstad, men takket være godt arbeid fra engasjerte og dyktige folk i sentrum, har vi hatt en fantastisk utvikling på butikkmiksen her i byen, som også har vært med på å gi oss store og proffe kjede-cafeér som Espressohouse og Kaffebrenneriet.  Dette i tillegg til flere små, sjarmerende cafeér langs gågata.

Mads_Kaffebrenneriet

En pust i gågata på steinene utenfor Kaffebrenneriet

Gågata

Gågata i Fredrikstad, strekker seg hele veien fra Torvbyen kjøpesenter og bort til Fredrikstad Kino. De siste årene har gågaten fått et betydelig løft, fra å være ganske stille til tider  til å bli det den er i dag. Her har vi mange spennende butikker, alt fra de store kjedene som bla. H&M, Weekday, Monkey ++ og til de litt mer eksklusive som Høyer, Lykke , Domino Interiør og Dis Design + mange, mange flere. Vi har tatt en prat med noen av dem som driver butikk i gågata om livet der og deres forhold til Fredrikstad.

 

Kulturscener i Fredrikstad

Kulturlivet i Fredrikstad har tidligere vært synonymt med revy, som Raymond og 3 Kæll. Kællane står fortsatt for underholdning på Båthuset Scene hver sommer, og klinker til med juleshow også. Fredrikstad har dog blitt så mye mer! Kulturlivet i Fredrikstad blomstrer med mange spennende konsertopplevelser, både ute og inne. Månefestivalen er et fast innslag i juli hvert år. Med hovedscene midt i Gamlebyen og flere småscener rundt om i vår gamle by må dette være norges koseligste musikkfestival. Det er ikke bare på sommeren det skjer ting i Fredrikstad, med St. Croix, Blå Grotte, Speilet, Båthuset Scene og Kulturhuset har vi et levende kulturliv året igjennom. Dette uansett om dere foretrekker teater (deriblant mange gode barneteater i byen), konserter, show eller film. Fredrikstad er så heldige å ha Norges beste Kino  (vunnet prisen nå 10 år på rad) og en sjarmerende bakgårdskino i Gamlebyen som viser herlige klassikere fra tid til annen.

En ny bydel i Fredrikstad vokser frem

Så kan vi  konkludere med at Fredrikstad er en by i utvikling - det er mye spennende har skjedd, spesielt de to siste årene, og planene for fremtiden er mange, store og flotte. Vi i Arca Nova er glade for å kunne vokse frem akkurat her. Vi har spennende prosjekter i flere byer, men vårt hovedkontor, og vårt største og mest innovative boligprosjekt hittil er i Fredrikstad: Verksbyen - den nye bydelen i Fredrikstad. Om du som oss er glad i Fredrikstad og leker med tanken om et rolig liv i Fredrikstad, eller bare er nysgjerrig på hva vi holder på med her i byen - trykk deg inn på linken under her for mer informasjon. 

Skriv deg på interesselisten til Verksbyen

Nina Asbjørnsen, Innholdsprodusent i Arca Nova

 

 

Nina Asbjørnsen
Nina jobber som salgs- og kunderådgiver i Arca Nova Bolig.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre