<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

5 ting å tenke på når du kjøper helt ny bolig i Fredrikstad

Fredrikstad er en veldig flott by med mange spennende boligprosjekter. Her er noen lure ting du bør tenke på når du skal kjøpe ny bolig i Norges mest attraktive by.

1. Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Noen meglere hevder at boligkjøp handler om tre viktige ting; beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Enkelte er fast bestemt på at de ønsker å bo så nærme sentrum som mulig, mens andre ønsker å bo sentrumsnært, dog i et litt roligere område.

Vår erfaring er at godt voksne boligkjøpere ofte har de sterkeste preferansene om hvilken bydel de ønsker å kjøpe bolig i. Yngre boligkjøpere er ofte mer opptatt av hva nærmiljøet faktisk har og by på - og hva planene er for fremtiden. Kanskje kan man se seg blind på hvor man tror man ønsker å bo, og overse viktige kvaliteter andre områder bærer med seg.

Store fordeler for en beliggenhet er enkel gangavstand til butikker, barnehage og skole. Still deg selv spørsmålet om viktige steder i hverdagen faktisk er nærme nok til å la bilen stå? Et annet viktig spørsmål er hvor god kollektivdekningen er. Hvor ofte går det busser til sentrum eller ut av byen? Ikke minst, hvor enkelt kan man komme seg andre steder som E6, Oslo eller andre byer?

sgabakken skoleBilde av Sagabakken skole. En av skolene i byen som gjør det best på nasjonale prøver.2. Balkongstørrelser og planløsninger

Fredrikstad er en vakker sommerby, og de som bor i byen liker å sitte ute. Kjenner du deg igjen i dette bør du passe på at boligen du kjøper har en stor og romslig balkong. Mens enkelte boligprosjekter har knappe 10 kvm store balkonger, har andre det dobbelte.

living room capjon parkI Arca Nova er vi svært opptatte av å bygge boliger med romslige balkonger/terrasser, fordi vi vet at kundene setter pris på det.

Du bør også ha et kritisk blikk på planløsningen. Pass på at leiligheten på 90 kvadratmeter ikke egentlig kun har 75 nyttige kvadratmeter. Planløsningen bør enkelt fortelle deg hvor TV-en og sofaen kan stå, hvor du skal få plass til klesskapet og hvordan du skal komme deg komfortabelt inn og ut av dusjen. Det bør også være plass til oppbevaring, men kanskje viktigst av alt, en romslig stue-/kjøkkenløsning som gir plass til selskaper. Blir det egentlig plass til å trekke ut spisestua?


3. Uteområder som begeistrer

Nærmere sentrum er bebyggelsen tettere og hagene mindre - både lokale myndigheter og utbyggere er opptatt av å bygge tettere enn før for å imøtekomme den store befolkningsøkningen i populære Fredrikstad. Om du er glad i å være ute bør du derfor undersøke ekstra nøye hvordan uteområdene til boligprosjektet du investerer i blir.

Flere boligprosjekter gjør det fint rundt selve boligblokkene og husene - med koselige stier, god beplantning og velplasserte benker tegnet av dyktige landskapsarkitekter. Noen boligprosjekter skiller seg ytterligere ut med vakre vannspeil og hyggelige møteplasser. Kanskje det til og med blir parkområder tilgjengelig?

Se gjerne etter boligprosjekter som har gjort litt ekstra ut av lekeplassen, eller har andre elementer som begeistrer. Vi mener at uteområder aldri har vært viktigere, og at spektakulære uteområder vil være en viktig ingrediens i moderne boligutvikling. En bolig skal være godt både for kropp og sjel.

uteomrader verksbyenI den nye bydelen Verksbyen i Fredrikstad drar vi strikken helt ut når det kommer til uteområder.
Det blir rett og slett spektakulære uteområder.


4. Bokostnader er mer enn lånet som skal betjenes

Når man kjøper bolig er banken din rådgiver og et naturlig sted å starte kjøpsprosessen. Snakk med din kundekontakt og få avklart hvor mye du eller dere kan kjøpe for. Lånet du tar hos banken vil gi deg boligens største månedlige kostnad, dersom du behøver dette. Trenger man hjelp med å finne rett bank, hjelper mange nybolig-selgere til med dette.

Selv om rentene og avdragene kan være den største kostnaden ved nytt boligkjøp, er det andre store kostnader som ofte kan bli litt oversett. Deres betydning for din nye hverdagsøkonomi etter boligkjøpet kan vise seg å være større enn tenkt. Det er store forskjeller mellom byens boligprosjekter når det kommer til dette. Enkelt forklart er det snakk om strømkostnader, felleskostnader og vedlikeholdskostnader.

Et godt råd kan være å kjøpe en bolig som gir deg lave strømkostnader. Med stadig økende strømpriser og den nye strømtariffen er det smart å kjøpe en bolig med høy teknisk standard (gjerne passivhus), installasjoner for solenergi (solceller og/eller solfangere) og smarthusteknologi som kan bidra med effektutjevning.

solenergi-1Alle våre nye boligprosjekter har solceller på takene, solfangere i fasaden og passivhus-standard. 
Det vil kun være et tidspørsmål før alle nye boligprosjekter bygges med dette.


Har boligprosjektet investert i vedlikeholdsvennlige materialer vil dette også spare deg for dyre, fremtidige vedlikeholdskostnader. Dette igjen sikrer en høyere fremtidig salgspris for boligen.

5. Avgjør hvor viktig god prisutvikling er 

Før du kjøper boligen er det viktig å spørre seg hvor viktig den fremtidige prisutviklingen til boligen er. I stor grad vil prisutviklingen avhenge av trendene til markedet, men det vil allikevel kunne være store, individuelle forskjeller fra prosjekt til prosjekt.

Kjøper man bolig med høy teknisk standard, solenergi og smarthusteknologi i et område som vil gjennomgå store positive forandringer er det grunn til å forvente større prisvekst enn om man kjøper en tradisjonell, ny leilighet i et ferdig utviklet område. Det kan være lurt å kjøpe en bolig som er klar til å møte konkurransen fra neste generasjon boliger - siden den allerede innehar samme standard.

Vi bygger en ny, grønn, innovativ bydel i Fredrikstad kalt Verksbyen - sjekk den gjerne ut her!

Selger
Selger

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre