<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bilder fra Verksbyen 1. oktober 2019

Av Ole Martin Wahlberg • oktober 10, 2019
1. oktober tok vi en luftetur med dronen over den flotte, nye bydelen i Fredrikstad. Vi håper du liker disse bildene av Verksbyen.
Les videre
Alle innlegg

Er trehus og solceller brannfarlig?

Har du lurt på om høye trehus er mer brannfarlig enn tradisjonelle boligblokker bygget i stål og betong? Og om det er ekstra farlig hvis man kombinerer dette med solceller?

I dag er det svært strenge krav til brannsikkerhet, og det er like strenge krav til et høyt trehus sammenlignet med et betonghus. Derfor kan man være trygg på at når man kjøper en nyere bolig bygget i tre, oppfyller den de samme kravene til brannsikkerhet.

capjon park elementmontasje

Snekker setter opp elementer i Capjon Park. Foto: Tom Egil Jensen.

Leilighetsblokker er delt opp i brannceller, og hver leilighet er en enkelt celle. Mellom hver leilighet så er det branncelle-begrensede vegger, som begrenser spredningen av en brann fra en celle til en annen, fra 30 til 60 og 90 minutter.

Daglig leder i FUSen, Thor-Christian Tuv, vår samarbeidspartner for solcelleenergi sier dette: “Man trenger ikke bekymre seg for brann dersom man har et solenergianlegg som er godt prosjektert, bruker gode komponenter, er bygget av fagfolk, og har fått riktig ettersyn.” Solcellepaneler og stativene er i hovedsak laget av silisium, glass og aluminium, som er ikke-brennbare materialer ved vanlige temperaturer.

For de som ønsker å lese mer inngående om temaet solenergi og brannsikkerhet kan jeg anbefale en svært god innføring i temaet skrevet av FUSen.

verkshagen-6

Illustrasjonsbilde Verkshagen i en "brennende" solnedgang.

Vi hadde et møte med brannvesenet i forbindelse med at vi nå bruker en kombinasjon av solceller, solfangere og trehus. Brannvesenet fortalte oss i møtet at når det brenner i nye bygg i dag, så viser all statistikk at man ikke lenger opplever de voldsomme brannene. De store brannene skjer ikke i de nye boligblokkene, hvor man oppfyller strenge brannforskrifter. Det er heller i eldre hus eller boliger som ikke er bygget etter forskriftene som er farlige brannfeller. Nye bygg som bygges etter TEK10 og TEK17 er trygge bygg du kan bo trygt i.

brannsikkerhet

Illustrasjonsbilde brannmann. Foto: Shutterstock.

I tillegg til at vi bygger sikre bygg i tre, har også treet enda flere gode egenskaper. Dette slipper vi om ikke lenge et nytt blogginnlegg om.

Bo trygt, behagelig og miljøvennlig i vår nye bydel i Fredrikstad - Verksbyen!

Thor Ivar Grønli
Thor Ivar jobber som virksomhetsleder i Arca Nova Entreprenør.

Se også

Bilder fra Verksbyen 1. oktober 2019

Av Ole Martin Wahlberg • oktober 10, 2019
1. oktober tok vi en luftetur med dronen over den flotte, nye bydelen i Fredrikstad. Vi håper du liker di...
Les videre

PODCAST - Smarthus vil bli like vanlig som innlagt fibernett

Av Thomas S. Hansen • september 27, 2019
I Verksbyen leveres alle boliger med smarthus. Konsernleder for Arca Nova, Ruben Dahl Hansen, svarer på s...
Les videre

PODCAST - Verksbyen er forbi FNs klimamål for 2030

Av Thomas S. Hansen • august 31, 2019
Hvordan påvirker et økende behov for et grønt skifte og en mer bærekraftig verrden boligbransjen? Hør hva...
Les videre