<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=152726511860919&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • post@arcanova.no
  • 69 35 54 00

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjennom årene skapt mange hjem. Vi er svært glade for at det også i år er mange som vil opp...
Les videre
Alle innlegg

Arca Nova er årets beste husfabrikk

Arca Nova vant den prestisjefylte prisen for årets beste husfabrikk for 2020 i Estland, som er Europas største eksportør av trehus. I tillegg vant Arca Nova prisen for beste eiendomsprosjekt med Verkshagen.

Verkshagen, VerksbyenVerkshagen i Verksbyen

Europas største eksportør av trehus
Estland har vokst til å bli Europas største eksportør av trehus med en årlig eksport omsetning på omtrent 2,58 milliarder NOK. Ved å måle antall eksporterte trehus pr innbygger, så er Estland verdens største eksportør av trehus. Dette har de i stor grad klart med deres strategiske plassering i Europa hvor de aktivt har jobbet for å være et attraktivt marked internasjonalt og tilrettelegge for eksport, kombinert med det faktum at de er et skogkledt land hvor nesten halvparten av territoriet er dekket av skog (noe som forøvrig gjør dem til et av de landene i verden med høyest andel trær).

Arca Nova er årets husfabrikk
I et så viktig og stort marked, er det ekstra hyggelig at vi i Arca Nova ble årets husfabrikk da vi vant Estonian Woodhouse Association sin øverste pris for «Prefab house of the year 2020». I tillegg  vant vi prisen for «Best Real Estate Development» med vårt innovative boligprosjekt Verkshagen, som er et boligprosjekt i tre som er drevet med solenergi og har en betydelig reduksjon i klimagasser. Verkshagen vant med begrunnelsen at det var "et miljøvennlig prosjekt med moderne løsninger".

Kersti Kaljulaid overrekker pris til Arca NovaPresident Kersti Kaljulaid overrekker pris til fabrikkleder Janno Riidak i Arca Nova

Dette var det tiende året konkurransen ble gjennomført og prisene ble høytidelig overrakt av Estlands president Kersti Kaljulaid til Arca Nova sitt datteselskap i Estland (Arca Nova Element OÜ) ved fabrikkleder Janno Riidak.

Prefab House of the year 2020 Arca NovaÅrets husfabrikk og årets beste eiendomsprosjekt

En av Estlands viktigste næringer
Industriell produksjon av trehus begynte å utvikle seg i Estland på 1950-tallet. Siden den gang har det blitt en av de viktigste næringene i landet med 140 virksomheter som opererer i sektoren, hvor 34 av dem deltok i årets konkurranse om å ha de beste prosjektene.  Men best av dem alle i 2020 er altså oss i Fredrikstadbaserte Arca Nova med vår heleide fabrikk Arca Nova Element OÜ. 

Arca Nova Element OÜ copyFabrikken til Arca Nova med adresse Tallinna maantee 46, Estland

De aller fleste av Arca Nova Gruppens boligprosjekter og entrepriseoppdrag leveres med elementer fra denne fabrikken. Vi leverer også til profesjonelle kunder, slik som entreprenører og byggmestere i det skandinaviske og estiske markedet.

Verkshagen, VerksbyenVerkshagen i Verksbyen

 


Klikk på filmen over og bli med virksomhetsleder Knut Jenssen på omvisning i fabrikken

 

 

Thomas S. Hansen
Thomas er salgsansvarlig i Arca Nova.

Se også

God jul fra Arca Nova - 2023

Av Ruben Dahl Hansen • desember 20, 2023
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere Arca Nova feiret sitt 25-årsjubileum i høst og har gjenno...
Les videre

Er det smart å kjøpe en ny bolig nå?

Av Ruben Dahl Hansen • september 13, 2023
Å investere i en ny bolig er en av de viktigste beslutningene i livet. Alle ønsker å gjøre et trygt og øk...
Les videre

Julebrev 2022

Av Ruben Dahl Hansen • desember 22, 2022
Kjære kunde, leverandører og samarbeidspartnere
Les videre